Dscf0019

Miért érdekes a CCG Youth Week-je? Korábbi résztvevőkkel beszélgettünk…

A Careers in the Common Good harmadik éves nyári programjára készül. De hogy milyen is egy ilyen esemény, arról talán azok tudnak a leghitelesebben beszámolni, akik már élőben, a helyszínen is megtapasztalták ezt… ezért megkérdeztük a korábbi CCG-programok néhány résztvevőjét az élményeikről. A résztvevők különböző kelet-európai és távolabbi országokból érkeztek. Több út vezetett hozzánk: hírlevelek, Facebook-csoportos bejegyzések és kifejezetten egy projekt kick-off programra keresés a Google-on. Nem számít a mód, örültünk, hogy megismerhettük őket, és öregdiákként azóta is tarjuk velük a kapcsolatot.

Creativechange

Creative Change felmérés

A Creative Change projekt célkitűzése a felnőttoktatási szektorban dolgozók képességeinek a fejlesztése, valamint a kreatív projektmódszertanok, digitális eszközök és együttműködési stratégiák használására való ösztönzés. Célunk a célcsoportunkat a korlátozott, procedúra-orientált látásmódból elmozdítani egy szélesebb látókörű, emberközpontú, és hatásorientált megközelítés felé.

Img 20191103 Wa0001

„Elhatároztam, hogy akármilyen szervezetnél is dolgozok, az általuk képviselt értékek szerint választok”

Boros Eszter képzettsége szerint kontroller, több éves tapasztalattal rendezvényszervezésben, emellett hobbi művész és szenvedélyes utazó, és 2020-nak köszönhetően digitális facilitátor. Tanulmányait Maastrichtban és Berlinben végezte, megismerkedve a gyógyászati segédeszközöktől kezdve a gasztronómiáig több területtel, több szakirányt is kipróbált. Ezen kívül évek óta TeachSurfing trainer, workshop facilitátor és a non-formális oktatás támogatója/szószólója. 2018 óta a Careers in the Common Good kezdeményezés szervezője és koordinálója: itt ötvözheti készségeit és érdeklődési körét. Mivel a pandémia hatására minden workshopot és programot az online felületre került, sikerült elsajátítania az online facilitálást és mind a csapatépítést, mind az interaktív és izgalmas elemeket is alkalmazza a digitális térben. Vele készült az alábbi interjúnk:

Youth Week 2019 3

Csapatépítés a karantén alatt

A Careers in the Common Good szervezet azért jött létre, hogy lehetőséget nyújtson a kelet-közép-európai fiatalság számára, akik ugyan szembesülnek a helyi és globális problémákkal, de sokszor nincs lehetőségük arra, hogy átlássák, értékeljék a lehetőségeiket, és egy olyan karrierutat válasszanak, amely megfelel az érdeklődésüknek, és kamatoztatni tudják tudásukat.

Muse Ar Event Cover

MUSE.ar Open House – élő beszélgetés a nyílt felhívásról

A MUSE.ar egy nemzetközi, kulturális és kreatív szektorokat összekötő projekt, amelynek célja, hogy egy olyan digitális applikációt dolgozzon ki, amely közelebb hozza a művészeket és a múzeumi gyűjteményeihez. Az eszköz lehetőséget nyújt majd, hogy a művészek saját, egyedi narratívát építsenek ki a múzeumok és a látogatók számára.

Aa002a

„Egy hónapig a hajó volt az otthonom”

Balogh Kata a RIVE projekt önkénteseként utazta végig velünk a Dunát 2014-ben. Később projektmenedzserként is dolgozott a Pro Progressione-nál, nemzetközi és hazai projektben egyaránt. Kata három éve Barcelonába költözött, ahol 2018-ban a PP csapata is meglátogatta, s ahol azóta alkotóként és kulturális menedzserként dolgozik kortárs tánc- és interdiszciplináris művészeti projektekben.