Cluj7

PERFARE tanulmányút Kolozsváron

A Perfare projekt negyedik tanulmányútja Kolozsváron egy szemléletformáló élmény volt számunkra. Az út során felbecsülhetetlen tapasztalatokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk, valamint a Romániában töltött idő visszaigazolta a projekt célkitűzéseinek, az előadóművészetnek fontosságát a szociális jóléthez való hozzáférésben.

Open Call For Art Commissioners

Művészeti pályázat az IICCA-nál  – DemArt

A DemArt projekt keretében az IICCA olyan egyéni művészeket / művész csoportokat / kollektívát keres, aki/ akik egy művészeti projekt megvalósításával szeretnének hozzájárulni Budapest 7. kerületének közösségéhez. Pályázatokat minden művészeti ágból várunk (vizuális-vagy előadóművészetek, akció-alapú, összművészeti produkciók, képzőművészeti alkotások stb.),  de fontos, hogy a helyi közösséghez kapcsolódjon és hosszú távú hatást fejtsen ki. 

Demart

InThisTogether előadás – DemArt

Az „InThisTogether” egy részvételi cirkuszi show kísérleti munkabemutatója, amely több ponton a közönségre támaszkodik, hogy egyáltalán megtörténhessen. Az alapvető szándék az, hogy a művészek belső élményeit szélesebb közönségre is kiterjesszük, elég közel bevonjuk őket ahhoz, hogy megtapasztalhassák azt a bizalmat, a fókuszt és az örömöt, amely ezekben a diszciplínákban oly jellemző. Ez magában foglalja a kockázat egy részének ellenőrzött környezetben történő megosztását, és ez a fő része annak a kutatásnak, amelyben tovább kívánunk merülni.

dem-art

FELHÍVÁS MŰVÉSZETI KURÁTOROKNAK – IICCA

A Közösségi Megbízású Művészeti Alkotások Nemzetközi Intézete (International Institute of Community Commissioned Art – IICCA) három projekt partner, a Bethlen Téri Színház (HU), az Art Transparent (PL) és a New Theater Institute of Latvia (LV) által közösen – a DemArt projekt céljainak elérése érdekében – alapított Intézet, amely új tagokat keres Művészeti Kurátor pozícióba.

Sap Conference 2021 Cover

Social Art Practices konferencia 2021

Napjainkban a kulturális szektor és a művészetek egyre aktívabb szerepvállalásra törekednek a társadalmi kirekesztés, a nemek közötti egyenlőtlenség és a klímaválság elleni küzdelemben. A Szociális Művészeti Gyakorlatok (Social Art Practices) és a Társadalmilag Elkötelezett Művészetek (Socially Engaged Arts) éppen azon módszerek gyűjtőfogalmai, amelyek ezt a szerepvállalást erősítik: hogyan lehet a művészetekben rejlő lehetőségeket és erőt arra használni, hogy megváltoztassuk a jelent, amelyben élünk és társadalmi és környezeti szempontból is formáljuk jövőnket.