Metrum 20211005 Rumbach Mohaibalazs 012

A DemArt projekt kurátorai egy zeneművészeti kollektívát választottak ki, hogy a VII. kerületről, kiemelten a helyi lakosoknak szóló műalkotást hozzanak létre

A Bethlen Téri Színház adott otthon a DemArt művészeti projekttervek bemutatójának, ahol a három kiválasztott projekt képviselői Márton Dorottya, a Metrum Ensemble és Szabó Kristóf ismertették, hogy milyen művészeti alkotást hoznánk létre a VII. kerületi történekre és sajátosságokra fókuszálva. A művészek 20-20 percben bemutatták művészeti projektjük célját és megalapozottságát, a közösségre gyakorolt várható hatását. Az alkotás munkafolyamatát, a részletes költségvetést és a szükséges engedélyeztetési folyamatokat is ismertették. Az eseményen lehetőség volt arra, hogy a kurátorok és a vendégek kérdéseket tegyenek fel a művészeknek.

Proprogressione Bethlentériszínház

Kiválasztott Művészeink – DemArt projekt a hetedik kerületért

Az International Institute of Community Commissioned Art (IICCA) a Bethlen Színház (Bethlen) / Pro-Progressione (HU), az Art Transparent (PL) és a New Theater Institute of Latvia (LV) által a DemArt projekt keretében létrehozott intézet, mely a helyi önkormányzatok és a kultúráért felelős egyéb szervezetek művészeti finanszírozási és megbízási gyakorlatainak demokratizálását célozza, valamint támogatni kívánja a helyi közösségeket kulturális igényeik kielégítésében.

1678790493650 (1)

Academy for Actors of Civil Change focusing on Artivism – 2023

A társadalmi változásra fókuszáló Nyári Akadémiánk évente kerül megrendezésre az Erasmus+ támogatásával. A kéthetes programra szerte Európából, Erasmus+ programra jogosult országokból hívunk meg szakembereket az oktatás és a szociálismunka területéről.  A képzés során a résztvevők betekintést nyernek a társadalmilag elkötelezett művészeti technikák világába, amiket a téma szakértői fejlesztettek ki többéves tapasztalattal a hátuk mögött. Ezen új ismeretek megszerzése lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy elsajátítsanak formális és nem formális művészeti módszereket, valamint a program segítséget és tanácsadást nyújt az újonnan megszerzett elméleti tudás gyakorlati implementálása.

Academy19 1

Academy for Actors of Social Change – 2019

2019-ben az Academy for Actors of Social Change célja volt a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztárának bővítése a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkában. A kéthetes oktatási program keretein belül 40 fiatal szakember dolgozott együtt 8 különböző ország szervezeteinek képviseletében. A résztvevőknek a projekt során lehetőségük nyílt arra, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal folytatott munkájukhoz új, művészeti technikákkal bővítsék szakmai eszköztárukat: többek között különféle színházi technikákkal, például az elnyomottak színháza vagy a színházi nevelés területéről.

Academy18 3

Academy for Actors of Social Change – 2018

Az Academy for Actors of Social Change célja 2018-ban a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztárának bővítése volt a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkában. Az oktatási program a pedagógia eszközeit különféle előadóművészetek módszereivel ötvözte, így adva egy újfajta, innovatív réteget a szociális munka eszköztárához.

Academy For Social Change 2

Summer Academy – 2017

Az EXCEPT projekt folytatásaként indult Nyári Akadémia a hátrányos helyzetű, kevésbé központi területeken élő gyermekek oktatását tűzte ki céljául. Alapvető kiindulási pontja, hogy a színpad és az előadóművészetek kivételesen hatékony eszköznek bizonyulnak a közösségépítésben – csapatunk a művészetek és a kultúra révén kísérelt meg új utakat találni a hátrányos helyzetű fiatalokkal való együttműködésre.