Open Call For Art Commissioners

Művészeti pályázat az IICCA-nál  – DemArt

A DemArt projekt keretében az IICCA olyan egyéni művészeket / művész csoportokat / kollektívát keres, aki/ akik egy művészeti projekt megvalósításával szeretnének hozzájárulni Budapest 7. kerületének közösségéhez. Pályázatokat minden művészeti ágból várunk (vizuális-vagy előadóművészetek, akció-alapú, összművészeti produkciók, képzőművészeti alkotások stb.),  de fontos, hogy a helyi közösséghez kapcsolódjon és hosszú távú hatást fejtsen ki. 

OpenCall-ReImagine

Felhívás a RE-IMAGINE projektünk rezidenciaprogramjára

Kedves művészek és kulturális szférában dolgozók, örömmel várjuk jelentkezésetek a RE-IMAGINE Green Residency programra, ami egy egyedi lehetőség a kritikus gondolkodásúaknak, hogy transzformatív projektekben vegyenek részt az éghajlatváltozás okozta sürgető kihívások kezelésére. A RE-IMAGINE Green Art Practices on the Margin projekt egy úttörő regionális kezdeményezés, amely az előadóművészeti szektor zöld átalakítására összpontosít, különösen a Balkán régióban és Közép-Európában, ahol a zöld átalakítási folyamatok még kezdeti szakaszban járnak.

dem-art

FELHÍVÁS MŰVÉSZETI KURÁTOROKNAK – IICCA

A Közösségi Megbízású Művészeti Alkotások Nemzetközi Intézete (International Institute of Community Commissioned Art – IICCA) három projekt partner, a Bethlen Téri Színház (HU), az Art Transparent (PL) és a New Theater Institute of Latvia (LV) által közösen – a DemArt projekt céljainak elérése érdekében – alapított Intézet, amely új tagokat keres Művészeti Kurátor pozícióba.

Laptop 2055522 960 720 1600x900

eARTh // Nyílt felhívás fiatal művészeknek

Az eARTh egy 24 hónapos, az Európai Unió Kreatív Európa programja által finanszírozott nemzetközi művészeti kezdeményezés. A projekt a görög GM Studio, a magyar Pro Progressione és az olasz Casa Della Citta Leopolda partnerségében valósul meg, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a fiatalokkal való munkában és az innovatív interdiszciplináris médiaprodukciókban, amelyek célja a társadalom éghajlatváltozással kapcsolatos problémák iránti érzékenyítése.