Microsoftteams Image (20)

Felhívás fiatal grafikusoknak – Green E.Th.I.Cs

Green E.Th.I.Cs projektünkbe keressük azt a fiatal alkotót, aki részt vesz a projekt előadásának és az az alapján készülő társasjáték vizuális arculatának megalkotásában.

Mi az a Green E.Th.I.Cs?

Egy szociális és közösségi színházi projekt, A projektet 12 európai ország 18 partnerének interdiszciplináris egysége dolgozza ki, köztük színházi társulatok, egyetemek és kutató-, és kulturális központok, társadalmi szervek és közintézmények.

A Green E.Th.I.Cs (Green Experience Through Theatre Inspiring Communities) célja, hogy művészeti tevékenységek, különösen a színház révén hozzájáruljon társadalmunk fenntarthatóbbá tételéhez és az ökológia és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, miközben a művészeten keresztül bevonja a polgárokat. A projektet olyan polgári szerepvállalásból kiinduló, kulturális kezdeményezéseken keresztül fejlesztjük, amelyek célja az éghajlatváltozás témájának tudatosítása, valamint az európai polgárok kritikus gondolkodásának és proaktivitásának előmozdítása az Európai Zöld Megállapodással kapcsolatban.

Hogyan? A Green E.Th.I.Cs játék révén, valamint egy interaktív színházi előadással a környezeti kérdésekről, amely az előadóművészetet használja a kritikus gondolkodás és a tudatosság előmozdítására az éghajlati válság témáival kapcsolatban.

Brainstorming meeting

A Green E.Th.I.Cs 18 partnere közül mindegyik kiválaszt 1-1 fiatal képzőművészt, aki részt vesz egy nemzetközi csoport megalapításában, amely 5 napot tölt a svédországi Stackarpban (2024. március 3. – 2024. március 7.). Ez a csoport vezető képzőművészekből, valamint a többi nemzetközi művészből állva együtt dolgozik az előadás, illetve annak táblajátékos változatának vizuális arculatának megalkotásán, illetve annak

A kiválasztott művészeket arra ösztönözzük, hogy mind a hagyományos, mind a digitális médiumokat felfedezzék, amihez saját eszközökre lesz szükségük. A végső műalkotás illusztráció formájában készül, kizárva a fényképeket vagy bármilyen mozgó médiumot.

A svéd meeting idejére útiköltséget, szállást és étkezést, a projektben való részvételért pedig fizetést biztosítunk.

Követelmények
  • önéletrajz (angol nyelven)
  • motivációs levél (angol nyelven)
  • életkor: 18-26
  • folyékony angol nyelvtudás

Jelentkezni az alábbi linken tudsz!

A Green E.Th.I.Cs projekt az Európai Unió Kreatív Európa program társfinanszírozásával valósul meg.