Green Ethics

GREEN E.Th.I.Cs

A projekt weboldala

A GREEN E.Th.I.Cs (Green Experinece Through Theatre, Inspiring Communities) a Kreatív Európa program által támogatott szociális és közösségi színházi projekt, amelyet 12 országból 18 partner közösen fejleszt. Elsődleges célja, hogy közösségi kulturális, színházi kezdeményezéseken keresztül növelje a lakosság környezeti tudatosságát és erősítse proaktivitásukat az Európai Zöld Megállapodás céljaival összefüggésben.

A projekt két fő célja:
• A kulturális szektor környezeti átmenetének erősítése, protokollok, technikai megoldások és szakmai tudás segítségével
• A nézőközönség környezetvédelmi elköteleződésének támogatása a kritikus gondolkodás és a tudományos eredményekhez való hozzáférés erősítésével.

A program során 110 európai városba látogatunk el két innovatív formával:
• GREEN E.Th.I.Cs. élő játék: interaktív színházi előadás, amely a közönséget a darabalkotásba is bevonja. A játék később on-line és hagyományos tárasjáték formában is kifejlesztjük.
• Pedál hajtotta Színház: egy színházi színpad teljes ellátását biztosító prototípus, amelyet a nézők kerékpárokkal hajtanak meg, elsősorban a figyelemfelhívás érdekében.

A 4 éves projekt alatt 110 élő előadást, iskolákban 1200 táblajátékot, 30 nyilvános workshopot, egy tudományos publikációt és további események sorát tervezzük, összesen 100 bevont művésszel 45.000 főt elérve. A projekt hosszútávon létre kívánja hozni az Zöld Művészeti Programok Európai Hálózatát.

Projekt
menedzser

Antal Bálint

Projekt időszak

2022 - 2026

Partnerek

UNIVERSITA DI TORINO (IT)
STICHTING ZID (NL)
STOWARZYSZENIE TEATR BRAMA KULTURALNE TEATR BRAMA
Népkör MMK (RS)
RESIDUI TEATRO (ES)
OMMA STUDIO (GR)
POLYTECHNEIO KRITIS (GR)