Re Imagine Web Cover

Rezidencia-program az ökológiai fenntarthatóság jegyében: A RE-IMAGINE projekt nyílt pályázata művészek számára – sajtóanyag

A RE-IMAGINE Green Art Practices on the Margin projekt az Európai Unió Kreatív Európa programja által támogatott úttörő európai együttműködési kezdeményezés, amely az előadóművészeti ágazat zöld átalakítására összpontosít a balkáni régióban és Közép-Európában, ahol a zöld átállás még mindig a kezdeti stádiumban van. A négy különböző országból érkező szervezet partnerségében megvalósuló projekt munkájában magyar részről a Pro Progressione vesz részt.

OpenCall-ReImagine

Felhívás a RE-IMAGINE projektünk rezidenciaprogramjára

Kedves művészek és kulturális szférában dolgozók, örömmel várjuk jelentkezésetek a RE-IMAGINE Green Residency programra, ami egy egyedi lehetőség a kritikus gondolkodásúaknak, hogy transzformatív projektekben vegyenek részt az éghajlatváltozás okozta sürgető kihívások kezelésére. A RE-IMAGINE Green Art Practices on the Margin projekt egy úttörő regionális kezdeményezés, amely az előadóművészeti szektor zöld átalakítására összpontosít, különösen a Balkán régióban és Közép-Európában, ahol a zöld átalakítási folyamatok még kezdeti szakaszban járnak.

343065967 234503962590377 8199661977816837167 N

„Környezetvédelem, ökológiai átmenet, kulturális szektor, zöld közösségek” – Kovács Dezdemóna a LeCAKE-ről

Május 1. és 6. között a LeCAKE konzorcium (amely 8 vezető szakemberből és 16 fiatal nagykövetből áll) Olaszországban, ezen belül is Rietiben és Rocca Sinibaldában találkozott, hogy közösen dolgozzanak helyi stratégiai kulturális projekteken. Az egyik magyar résztvevő, Kovács Dezdemóna számol be az együtt töltött napokról.