Img 6600 Cut

Paukovics Gergő – projektmenedzser

A kultúra és kulturális örökségünk befejezetlen, tökéletlen, örökké változó, önmagára ható folyamatok összessége. Éppen ez teszi vonzóvá számomra; az a tulajdonsága, hogy alakít minket, közben pedig akarva, vagy akaratlanul, de mi is hozzájárulunk annak formálódásához. A PP Cult pillér projektjei és a bennük dolgozók aktív résztvevői ezeknek a folyamatoknak.

MUSE.ar

A MUSE.ar egy nemzetközi, kulturális és kreatív szektorokat összekötő projekt, amelynek célja, hogy egy olyan digitális applikációt dolgozzon ki, amely közelebb hozza a művészeket és a múzeumi gyűjteményeihez. Az eszköz lehetőséget nyújt majd, hogy a művészek saját, egyedi narratívát építsenek ki a múzeumok és a látogatók számára.

ECHO II: Traditions in Transition

Az ECHO II egy európai kulturális projekt, amelynek célja a festészet, a szobrászat, a grafikai tervezés, a divattervezés és az iparművészet területén dolgozó művészek meghívása új alkotások létrehozására, melyeket Görögország, Bulgária, Észak-Macedónia és Magyarország kiválasztott helyi hagyományai ihlettek.

Utazás a kezdetekhez

Az “Utazás a kezdetekhez” egy interdiszciplináris projekt a kortárs tánc, a kortárs zene, az új technológia és a régészet határán. A projekt fő célja, hogy a Duna menti őskori kulturális jelenségek kortárs előadóművészeti interpretációja által felhívja a figyelmet a kevésbé ismert, de annál jelentősebb kulturális örökségünkre, és hogy a tudomány és a művészet találkozása új közönséget vonzzon mindkét kulturális szektorba.

Our Shared Heritage – Vučedol Culture

A Határmenti Együttműködés (CBC Interreg Program) a Baranya megyében aktív Ördögkatlan Fesztivál Egyesület, a pécsi DDTG Nonprofit Kft., a Horvátországban található Vucedol Múzeum és az Udruga PLANTaza eszéki civil szervezet közös régiós együttműködése.