Mate.tenke

Tenke Máté – pillérvezető

Bár a szabadságért, emberi jogokért való küzdelemben többévszázados gyakorlata van a művészetnek, az emberiség eddigi legnagyobb kollektív kihívásával, a klímaváltozással, egyelőre nem tud mit kezdeni. Jelenlegi eszköztára nem alkalmas erre, tele van olyan káros toposzokkal, mint a Romantika individualizmusa, magányos hős képe, a modernizmus fragmentáltsága, a mai mainstream média rövidlátása, amik képtelenné teszik, hogy felnőjön a feladathoz. Engem ez a kihívás érdekel, ami egyben lehetőség is a megújulásra, mely átformálja mind az ideológiai mind a gyakorlati eszköztárát a művészetnek.

Bálint

Antal Bálint – projektmenedzser

Véleményem szerint nem szabad, hogy a művészet csak önmagáért létezzen, elengedhetetlen, hogy eszköz legyen, hogy valamilyen cél elérésén dolgozzon. Ilyen cél lehet a klímaváltozás elleni küzdelem is. Amit legjobban élvezek munkám során az az, hogy a PP Greenben arra törekszünk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz ezt a két területet úgy, hogy közben platformot kínálunk a projektjeinkben résztvevő művészeknek, szakértőknek és segítjük környezetünket, valamint a bevont közösségeket. Projektjeimben igyekszem azokat a tapasztalatokat hasznosítani, amiket magánéletemben és művészeti kalandozásaim során szereztem, így kiváltképpen fontos számomra a csináld magad attitűd, és a közösségi, bevonódásra fókuszáló szemlélet.

CLICA

Young Climate Campaigners for the European Green Deal (Fiatal Klíma Aktivisták az Európai Zöld Megállapodásért)

A CLICA az artivizmust, vagyis a művészeti aktivizmust használja fel a fiatalok éghajlatváltozással kapcsolatos elkötelezettségének előmozdítására és a hátrányos helyzetű fiatalok hangjának növelésére az EU éghajlat-politikájában.

GREEN E.Th.I.Cs

A GREEN E.Th.I.Cs (Green Experinece Through Theatre, Inspiring Communities) a Kreatív Európa program által támogatott szociális és közösségi színházi projekt, amelyet 12 országból 18 partner közösen fejleszt. Elsődleges célja, hogy közösségi kulturális, színházi kezdeményezéseken keresztül növelje a lakosság környezeti tudatosságát és erősítse proaktivitásukat az Európai Zöld Megállapodás céljaival összefüggésben.

The Big Green

Zászlóshajó projektünkkel, a The Big Green-nel, egy nagyszabású ernyő-szervezet alá vonjunk a kreatív és környezetvédelmi szektorok kiemelkedő alakjait, és innovatív módszereket alakítunk ki a művészet felhasználására a fenntarthatóság ügyében.

Le Cake

A francia La Transplanisphère vezetésével, a Le Cake projekt a kulturális és kreatív szektor és más szektorok képviselői között kíván összefogást létrehozni, majd a felhalmozott közös tudást felhasználva, innovatív művészeti alkotásokat készíteni a fenntarthatóság témájában.

eARTh

Az eARTh egy egyedülálló projekt, amelyet a larisszai Golden Movie Production tervezett a pisai Associazione Casa della Città Leopolda-val és a budapesti Pro Progressione-val együttműködve, a Kreatív Európa 2021 program keretében.

Partnerek

Golden Movie Production (GR)
Associazione Casa della Città Leopolda (IT)