Wr

Wende Rebeka – projektmenedzser

Gyermekkorom óta a környezetem, különösen a növények és az állatok védelmének tudatában nevelkedtem. Ez a mentalitás végig kísérte a tanulmányaimat is mivel környezetmérnök végzettségem révén még inkább elköteleztem magam emellett az álláspont mellett. Hiszem azt, hogy a művészeten és a PP Green projektjein keresztül képesek lehetünk az embereket jobban elkötelezni a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett.

Mate.tenke

Tenke Máté – projektmenedzser

Bár a szabadságért, emberi jogokért való küzdelemben többévszázados gyakorlata van a művészetnek, az emberiség eddigi legnagyobb kollektív kihívásával, a klímaváltozással, egyelőre nem tud mit kezdeni. Jelenlegi eszköztára nem alkalmas erre, tele van olyan káros toposzokkal, mint a Romantika individualizmusa, magányos hős képe, a modernizmus fragmentáltsága, a mai mainstream média rövidlátása, amik képtelenné teszik, hogy felnőjön a feladathoz. Engem ez a kihívás érdekel, ami egyben lehetőség is a megújulásra, mely átformálja mind az ideológiai mind a gyakorlati eszköztárát a művészetnek.

The Big Green

Zászlóshajó projektünkkel, a The Big Green-nel, egy nagyszabású ernyő-szervezet alá vonjunk a kreatív és környezetvédelmi szektorok kiemelkedő alakjait, és innovatív módszereket alakítunk ki a művészet felhasználására a fenntarthatóság ügyében.

Le Cake

A francia La Transplanisphère vezetésével, a Le Cake projekt a kulturális és kreatív szektor és más szektorok képviselői között kíván összefogást létrehozni, majd a felhalmozott közös tudást felhasználva, innovatív művészeti alkotásokat készíteni a fenntarthatóság témájában.

eARTh

Az eARTh egy egyedülálló projekt, amelyet a larisszai Golden Movie Production tervezett a pisai Associazione Casa della Città Leopolda-val és a budapesti Pro Progressione-val együttműködve, a Kreatív Európa 2021 program keretében.

Partnerek

Golden Movie Production (GR)
Associazione Casa della Città Leopolda (IT)