Hands G5113619cd 1920

eARTh

A projekt weboldala

Az eARTh egy egyedülálló projekt, amelyet a larisszai Golden Movie Production tervezett a pisai Associazione Casa della Città Leopolda-val és a budapesti Pro Progressione-val együttműködve, a Kreatív Európa 2021 program keretében.

Az Európai Unió által finanszírozott projekt célja, hogy innovatív hologram-technológiával és animációs elemekkel olyan eredeti holografikus show-t hozzon létre a jövő bolygójáról, amilyen eddig még nem létezett.

Ezzel párhuzamosan a transznacionális művészeti csoport három rövid dokumentumfilmet készít az éghajlatváltozásról az AUTH Meteorológiai és Klimatológiai Tanszékének igazgatója, Christina Anagnostopoulou professzor irányításával.

A megvalósítás részeként a három ország fiatal írókból, rendezőkből, színészekből, operatőrökből és más szakemberekből álló művészeti csoportja azon dolgozik, hogy a már létező irodalmi műveket az éghajlatváltozás szemüvegén keresztül újravizsgálja, és innovatív technológiával új alkotásokat hozzon létre.

A program középpontjában a kreatív gondolkodás két egyetemes témával – az otthonunkról, a Földről szóló elbeszélésekkel és történetekkel – kapcsolatos kölcsönhatása és inkubálása áll: vajon történik, ha ezt a két összetevőt összekeverjük?

Az alkotók európai csoportja képzést kap az éghajlatváltozásról, megtanulja a forgatókönyvírást és a történetmesélést, amely egy közös, kreatív és innovatív narratíván keresztül bolygónk jövőjéről fog szólni.

Az eARTh program az európai programok „zöld” politikájához igazodva még az alkotók környezetbarát utaztatását is megtervezte Görögországból Olaszországba, majd Magyarországra egy busszal, az „eARTh busszal”, amely hamarosan Larissa és más európai városok utcáit járja majd.
A különleges busz lehetőséget ad a résztvevő fiatal művészeknek arra, hogy a múltból származó „bouloukiként” utazzanak, kötődjenek és együttműködjenek, számos egyedülálló lehetőséget biztosítva a kreatív inkubációra, miközben csökkenti a repülés és a transzferek okozta szén-dioxid-kibocsátást és üzemanyag-fogyasztást.

Ezen az európai utazáson már társak és támogatók a szaloniki Arisztotelész Egyetem, Agia város önkormányzata, a krétai Nikosz Kazantzakisz Múzeum és az admedia21 csoport, ” eARTh ” programunk első utazói.

A projekt megvalósításának vezető művészeti csapata: Paschalis Mantis – rendező, Popi Anagnostopoulou – produkciós vezető, Thanos Kyratzis – képregényíró – forgatókönyvíró, Ilias Mantis – rendező – operatőr.

Projekt
menedzser

Wende Rebeka

Partnerek

Golden Movie Production (GR)
Associazione Casa della Città Leopolda (IT)