Karrierutak Ccg 1

Karrierutak a közjóban

A projekt weboldala

A szervezet fő célja a közép-kelet-európai fiatalok ösztönzése arra, hogy szenvedélyüket, érdeklődésüket a saját közösségük fejlesztésére használják. Ezért egy 10 napos intenzív programot hoztunk létre, 18 éven feletti fiatalok számára. A program keretében fiatal szakemberek a köz-, magán- és nonprofit szférából, interaktív módon dolgoznak fel témákat a szakterületükről (pl. fenntarthatóság, emberi jogok) és osztják meg karrierútjuk történetét. Emellett segítünk a résztvevőknek egy ún. közösségi projekt elindításában, amellyel tehetnek közösségükért.

A Careers in the Common Good szervezetet azért hoztuk létre, hogy lehetőséget nyújtsunk a kelet-közép-európai fiatalság számára, akik ugyan szembesülnek a helyi és globális problémákkal, de sokszor nincs lehetőségük arra, hogy átlássák, értékeljék a lehetőségeiket, és egy olyan karrierutat válasszanak, amely megfelel az érdeklődésüknek, és kamatoztatni tudják tudásukat. Ezért célunk és küldetésünk nem más, mint ezen régió fiataljainak ösztönzése arra, hogy szenvedélyüket, érdeklődésüket a saját közösségük fejlesztésére használják.

Ezt különböző karrierutak bemutatásán keresztül szeretnénk elérni, ezáltal oktatva a résztvevőket olyan témákról, mint a fenntarthatóság, társadalmi fejlődés, társadalmi vállalkozások. Emellett segítünk a résztvevőknek egy ún. közösségi projekt elindításában is.

Partnereinkkel együttműködve hoztuk létre Youth Week programunkat. Workshopjaink olyan témákat érintettek, mint a klímaváltozás, food chain, felelős fogyasztás, mindfulness, önreflexió, valamint a munka világa különböző szektorokban. A résztvevők, érdeklődésüknek megfelelően egy közösségi projektet is kidolgoztak, melynek keretében olyan képességeket adtunk át a fiataloknak, amellyel tehetnek közösségük fejlesztéséért, a közjóért. A Youth Week több kötetlen elemet is tartalmaz, ahol a résztvevők egymást és egymás kultúráját megismerhetik, esti beszélgetésekben és napközbeni a sétákon. Emellett célunk, hogy a kurzus végére a résztvevők jobban megismerjék önmagukat, a képességeiket, valamint azt, hogy milyen irányba szeretnének tartani az életben, és karrierükben.

A Youth Week mellett több online programot szervezünk, melyek  jelképes összegért vagy ingyenesen érhetőek el. A kéthavonta ismétlődő online panel beszélgetésen a hallgatók megismerhetnek különböző életutakat: négy fiatal szakember mesél élete kihívásairól, fordulatairól és a munkája valóságáról – őszintén!

Tematikus workshop sorozataink a következő három pillérhez kapcsolódnak: közösségi projekt, karrierválasztás és a közjó. Szeretettel várunk jelentkezőket a világ bármely pontjáról. https://www.careersinthecommongood.com/programme/webinarsworkshops

Projekt
menedzser

Boros Eszter

Projekt időszak

2019 -

Partnerek

Kulturanova (RS)
United World College (CZ)
Vekker Műhely (SK)
Art Transparent (PL)