Karrierutak Ccg 1

Karrierutak a közjóban

A CCG weboldala

A szervezet fő célja a közép-kelet-európai fiatalok ösztönzése arra, hogy szenvedélyüket, érdeklődésüket a saját közösségük fejlesztésére használják. Ezért egy 10 napos intenzív kurzust hoztunk létre, a nyári kurzust a 18-25 év közöttiek számára, míg a projekt bootcampet a 25 év felettieknek. A program keretében fiatal szakemberek a köz-, magán- és nonprofit szférából, interaktív módon dolgoznak fel témákat a szakterületükről (pl. fenntarthatóság, emberi jogok) és osztják meg karrierútjuk történetét. Emellett segítünk a résztvevőknek egy ún. közösségi projekt elindításában, amellyel tehetnek közösségükért.

A Careers in the Common Good szervezetet azért hoztuk létre, hogy lehetőséget nyújtsunk a kelet-közép-európai fiatalság számára, akik ugyan szembesülnek a helyi és globális problémákkal, de sokszor nincs lehetőségük arra, hogy átlássák, értékeljék a lehetőségeiket, és egy olyan karrierutat válasszanak, amely megfelel az érdeklődésüknek, és kamatoztatni tudják tudásukat. Ezért célunk és küldetésünk nem más, mint ezen régió fiataljainak ösztönzése arra, hogy szenvedélyüket, érdeklődésüket a saját közösségük fejlesztésére használják. Ezt különböző karrierutak bemutatásán keresztül szeretnénk elérni, ezáltal oktatva a résztvevőket olyan témákról, mint a fenntarthatóság, társadalmi fejlődés, társadalmi vállalkozások. Emellett segítünk a résztvevőknek egy ún. közösségi projekt elindításában is.

Hat partnerünkkel együttműködve létrehoztuk a programjainkat, egy ún. Summer Course-t 18-25 év közöttieknek, és egy ún. Project Bootcampet a 25 év felettieknek. Workshopjaink olyan témákat érintettek, mint a klímaváltozás, demokrácia, önreflexió, valamint a munka világa különböző szektorokban. A résztvevők, érdeklődésüknek megfelelően egy közösségi projektet is kidolgoztak, melynek keretében olyan képességeket adtunk át a fiataloknak, amellyel tehetnek közösségük fejlesztéséért, a közjóért. Emellett szerettük volna, ha a kurzus végére a résztvevők jobban megismerik önmagukat, a képességeiket, valamint azt, hogy milyen irányba szeretnének tartani az életben, és karrierükben.

2019 augusztusában elindítottuk a Careers in the Common Good bevezető kiadását a Nyári Táborunkkal (Summer Course). A fenntarthatóságról, az emberi jogokról és a szociális vállalkozásról szóló workshopokon keresztül hat országból kilenc fiatal felnőtt fedezhette fel azokat a módszereket, melyekkel változást hozhattak a saját és közösségük életébe.

A résztvevők betekintést nyerhettek a különböző iparágakból érkező fiatal szakemberek személyes karrierútjaiba és küzdelmeibe, de jutott kijelölt napi idő az önreflexióra is. A csoport felfedezte Budapestet, közös főzőcskézés és kirándulás is volt. A résztvevők a táborban gyakorlatban hasznosítható projekteket is kigondoltak, kezdve az internet használatáról szóló kurzustól, egészen egy többnyelvű blogig, amelynek célja az oktatáshoz kapcsolódó információk hozzáférhetővé tétele.

Projekt
menedzser

Boros Eszter

Projekt időszak

2019 -

Partnerek

Kulturanova (RS)
United World College (CZ)
Enactus Wrocław (PL)
Vekker Műhely (HU)
Let’s do it Kosova!