Dscf0019

Miért érdekes a CCG Youth Week-je? Korábbi résztvevőkkel beszélgettünk…

A Careers in the Common Good harmadik éves nyári programjára készül. De hogy milyen is egy ilyen esemény, arról talán azok tudnak a leghitelesebben beszámolni, akik már élőben, a helyszínen is megtapasztalták ezt… ezért megkérdeztük a korábbi CCG-programok néhány résztvevőjét az élményeikről. A résztvevők különböző kelet-európai és távolabbi országokból érkeztek. Több út vezetett hozzánk: hírlevelek, Facebook-csoportos bejegyzések és kifejezetten egy projekt kick-off programra keresés a Google-on. Nem számít a mód, örültünk, hogy megismerhettük őket, és öregdiákként azóta is tarjuk velük a kapcsolatot.

Img 20191103 Wa0001

„Elhatároztam, hogy akármilyen szervezetnél is dolgozok, az általuk képviselt értékek szerint választok”

Boros Eszter képzettsége szerint kontroller, több éves tapasztalattal rendezvényszervezésben, emellett hobbi művész és szenvedélyes utazó, és 2020-nak köszönhetően digitális facilitátor. Tanulmányait Maastrichtban és Berlinben végezte, megismerkedve a gyógyászati segédeszközöktől kezdve a gasztronómiáig több területtel, több szakirányt is kipróbált. Ezen kívül évek óta TeachSurfing trainer, workshop facilitátor és a non-formális oktatás támogatója/szószólója. 2018 óta a Careers in the Common Good kezdeményezés szervezője és koordinálója: itt ötvözheti készségeit és érdeklődési körét. Mivel a pandémia hatására minden workshopot és programot az online felületre került, sikerült elsajátítania az online facilitálást és mind a csapatépítést, mind az interaktív és izgalmas elemeket is alkalmazza a digitális térben. Vele készült az alábbi interjúnk:

Youth Week 2019 3

Csapatépítés a karantén alatt

A Careers in the Common Good szervezet azért jött létre, hogy lehetőséget nyújtson a kelet-közép-európai fiatalság számára, akik ugyan szembesülnek a helyi és globális problémákkal, de sokszor nincs lehetőségük arra, hogy átlássák, értékeljék a lehetőségeiket, és egy olyan karrierutat válasszanak, amely megfelel az érdeklődésüknek, és kamatoztatni tudják tudásukat.