Creativechange

Creative Change felmérés

A Creative Change projekt célkitűzése a felnőttoktatási szektorban dolgozók képességeinek a fejlesztése, valamint a kreatív projektmódszertanok, digitális eszközök és együttműködési stratégiák használására való ösztönzés. Célunk a célcsoportunkat a korlátozott, procedúra-orientált látásmódból elmozdítani egy szélesebb látókörű, emberközpontú, és hatásorientált megközelítés felé.

Img 20191103 Wa0001

„Elhatároztam, hogy akármilyen szervezetnél is dolgozok, az általuk képviselt értékek szerint választok”

Boros Eszter képzettsége szerint kontroller, több éves tapasztalattal rendezvényszervezésben, emellett hobbi művész és szenvedélyes utazó, és 2020-nak köszönhetően digitális facilitátor. Tanulmányait Maastrichtban és Berlinben végezte, megismerkedve a gyógyászati segédeszközöktől kezdve a gasztronómiáig több területtel, több szakirányt is kipróbált. Ezen kívül évek óta TeachSurfing trainer, workshop facilitátor és a non-formális oktatás támogatója/szószólója. 2018 óta a Careers in the Common Good kezdeményezés szervezője és koordinálója: itt ötvözheti készségeit és érdeklődési körét. Mivel a pandémia hatására minden workshopot és programot az online felületre került, sikerült elsajátítania az online facilitálást és mind a csapatépítést, mind az interaktív és izgalmas elemeket is alkalmazza a digitális térben. Vele készült az alábbi interjúnk:

Youth Week 2019 3

Csapatépítés a karantén alatt

A Careers in the Common Good szervezet azért jött létre, hogy lehetőséget nyújtson a kelet-közép-európai fiatalság számára, akik ugyan szembesülnek a helyi és globális problémákkal, de sokszor nincs lehetőségük arra, hogy átlássák, értékeljék a lehetőségeiket, és egy olyan karrierutat válasszanak, amely megfelel az érdeklődésüknek, és kamatoztatni tudják tudásukat.

Bees 5

Interaktív előadás a méhek életéről – sajtóanyag

A Pro Progressione és a Secret Hotel közös, Banquet for Bees című interaktív előadása a méhek szorgos életét mutatja be, és a tudomány művészeti értelmezésén keresztül világít rá a környezetvédelmi kérdések aktualitására és fontosságára. A produkció célja, hogy a résztvevők játékos formában járhassák körül az izgalmas témát, és minden érzékszervüket használva tapasztalhassák meg a méhek különleges világát. A nemzetközi tapasztalatokból építkező Banquet for Bees budapesti bemutatójára október 3-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadtól indulva, de a premiert követően további hazai és határon túli helyszíneken is bemutatkozik majd az előadás.