Salgo Viktoria (3)

The Big Green

Zászlóshajó projektünkkel, a The Big Green-nel, egy nagyszabású ernyő-szervezet alá vonjunk a kreatív és környezetvédelmi szektorok kiemelkedő alakjait, és innovatív módszereket alakítunk ki a művészet felhasználására a fenntarthatóság ügyében.

többek között:

– Pozitív utópiák:
Arra ösztönözzük a művészeket, hogy olyan előremutató, pozitív narratívákat hozzanak létre, amelyek kitágítják képzeletünket, képzelőerőnket és a lehetőségek határairól alkotott képünket. Fel kell hívniuk a figyelmet a fenntarthatóbb életmódra való átállásban rejlő lehetőségekre, ahelyett, hogy kizárólag az éghajlatváltozás veszélyeire összpontosítanának.

– Artivizmus:
A művészet eszközként való felhasználása a társadalmi változások előmozdítására és az ökológiával és az éghajlattal kapcsolatos kritikus információk terjesztésére.

– Ökológiai tanulás:
A művészet használata a környezet megismerésének módszereként. Sokak számára a művészet a hagyományos tanterveknél fenntarthatóbb tanulási módokat is kínálhat.

– A természeti örökség újraértelmezése:
A természettel való kapcsolatunk újraértelmezése, beleértve a természet iránti felelősségünket, hogy mit örököltünk és milyen örökséget adunk át a következő generációknak, milyen szerepet játszik környezetünk az egyéni és kollektív identitásunkban.

– Kutatás:
Annak mérése és elemzése, hogy a művészet mennyiben járul hozzá a társadalmi-ökológiai átalakulással kapcsolatos viselkedésbeli változásokhoz.

– Szakpolitikai irányelvek és keretrendszerek kialakítása:
A legjobb gyakorlatok megosztása, iránymutatás nyújtása arra vonatkozóan, hogy a művészek és a tudósok hogyan tudnak a legjobban együttműködni, a fenntarthatóság előmozdításában rejlő lehetőségek jobb kiaknázását elősegítő politikai környezet kialakítása.