20231007 144327 Hdr

The Big Green

Zászlóshajó projektünkkel, a The Big Green-nel, egy nagyszabású ernyő-szervezet alá vonjunk a kreatív és környezetvédelmi szektorok kiemelkedő alakjait, és innovatív módszereket alakítunk ki a művészet felhasználására a fenntarthatóság ügyében.

Többek között:

 • Pozitív utópiák:
  Arra ösztönözzük a művészeket, hogy olyan előremutató, pozitív narratívákat hozzanak létre, amelyek kitágítják képzeletünket, képzelőerőnket és a lehetőségek határairól alkotott képünket. Fel kell hívniuk a figyelmet a fenntarthatóbb életmódra való átállásban rejlő lehetőségekre, ahelyett, hogy kizárólag az éghajlatváltozás veszélyeire összpontosítanának.
 • Artivizmus:
  A művészet eszközként való felhasználása a társadalmi változások előmozdítására és az ökológiával és az éghajlattal kapcsolatos kritikus információk terjesztésére.
 • Ökológiai tanulás:
  A művészet használata a környezet megismerésének módszereként. Sokak számára a művészet a hagyományos tanterveknél fenntarthatóbb tanulási módokat is kínálhat.
 • A természeti örökség újraértelmezése:
  A természettel való kapcsolatunk újraértelmezése, beleértve a természet iránti felelősségünket, hogy mit örököltünk és milyen örökséget adunk át a következő generációknak, milyen szerepet játszik környezetünk az egyéni és kollektív identitásunkban.
 • Kutatás:
  Annak mérése és elemzése, hogy a művészet mennyiben járul hozzá a társadalmi-ökológiai átalakulással kapcsolatos viselkedésbeli változásokhoz.
 • Szakpolitikai irányelvek és keretrendszerek kialakítása:
  A legjobb gyakorlatok megosztása, iránymutatás nyújtása arra vonatkozóan, hogy a művészek és a tudósok hogyan tudnak a legjobban együttműködni, a fenntarthatóság előmozdításában rejlő lehetőségek jobb kiaknázását elősegítő politikai környezet kialakítása.

Hu Fundedbytheeu Rgb Pos

A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem az EACEA nem tehető felelőssé.