Kata

György-Dóczy Katalin – pillérvezető

Orsolya Kaincz 1

Kaincz Orsolya – projektmenedzser

Zenészként és a Pro Progressione Sound pillérének projektmenedzsereként legfőbb motivációm, hogy a hallgatáson keresztül, a minket körülvelő hangok kulturális, ökológiai és politikai rétegeinek feltárásával reflektáljunk és változásokat eszközöljünk az előttünk álló összetett társadalmi és környezeti kihívásokra.

S-EEE – Sustainable EEEmerging

A Sustainable EEEmerging (Emerging European Ensembles) célja a fiatal művészi karrier és a régizenei szervezetek fenntarthatóságának növelése.
Ez a projekt elősegíti a régizene fenntartható és élettel teli ökoszisztémává való átalakulását.

HoME – Otthon. Zene. Európa.

Személyes történeteink a háborúkról, a traumákról szóbeli történelmünk részét képezik, melyek a családban, generációkon keresztül fennmaradtak. Ezeket – mivel igazán szubjektív és intim történetekről van szó – különösen nehéz megosztani a nagyvilággal. A HoME családi házat formáló interaktív építménye körbeutazza Európát, hogy hangmintát gyűjtsön egy nemzetközi koncert megalkotásához. Az együtt dolgozó művészek nem csak zeneszerzők, hanem más művészeti ágakban is alkotók, hogy a gyűjtőmunka és az előadás igazán innovatív erővel bírjon.

KidBeats

Az emberi történelem kezdete óta, őseinkig visszamenőleg, a zene alapvető szerepet játszott az evolúciónkban. Már jóval azelőtt, hogy megtanulnánk járni vagy beszélni, a hangokkal történő interakcióink befolyásolnak bennünket.

MOST

A MOST program célja a balkáni zenei piac fejlesztése a helyi résztvevők, zenészek, menedzserek, fesztiválok, intézmények összekapcsolásával és támogatásával. A MOST program hidat képez a Balkán és a világzene nemzetközi piaca között, a személyes kapcsolatok, tapasztalatok és ezek cseréje által.

SPARSE plus

A Supporting and Promoting Arts in Rural Settlements of Europe (SPARSE) projekt a vidéki turnékat támogatja a partnerországokban, amelynek keretében hivatásos előadóművészeti társulatok és művészek előadásait vidéken, a helyi közönségnek, helyi közösségi helyszíneken mutatják be.

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált két zeneszerző, Horváth Balázs és Gryllus Samu alapította 2014-ben, számos jól ismert budapesti koncertterem és szervezet, többek között a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest Music Center, Müpa és a FUGA Budapesti Építészeti Központ közreműködésével.

Polyphony – Ismeretlen Ukrajna

A POLYPHONY számos ukrajnai utazás eredményeként jött létre, amelyek keretein belül Both Miklós az autentikus kultúrát próbálta felkutatni. A projekt folyamán nemzetközi partnerekkel együttműködve kötöttük össze a történelmet a népi hagyományokkal, a zenét a filmmel és az előadó-művészettel. A projekt első éve a gyűjtésre és kutatásra fókuszált, amely eredményeként egy online platform született. A második évben a projektben részt vevő zenészek az ukrajnai autentikus parasztkultúrát képviselő énekesekkel kiegészülve európai turnéra indultak.