Imgame 2

ImGame

Az ImGame ötvözi a komoly játékokat és az imerzív esztétikát. Eszközként szolgál a kortárs művészetben az elmélyülés jelenségével kapcsolatos kutatási eredmények interaktív bemutatására.

Globálisan szinte egyáltalán nem létezik olyan játékos és oktatási médium, amely a kortárs művészet történetét tanítaná. Az ImGame arra invitálja a felhasználót, hogy merüljön el az új médiaművészetben és a modern kultúra más típusaiban használt immerzív stilisztikában.

A projekt célja egy új játékműfaj kifejlesztése a komoly és művészeti játékok keresztezésében, amely a kortárs esztétika kulturális tőkéjét dokumentálja, különös tekintettel a három partnerország – Lettország, Magyarország és Görögország – fiatal művészeinek munkásságára. Valamint, hogy a kortárs művészetről szóló ismereteket ne csak a nagyközönséghez, de a művészetkedvelőkhöz is közelebb hozza.

A projekt folytatja a Vidzeme University of Applied Sciences posztdoktori projektje keretében tervezett játék prototípusának fejlesztését. Az ImGame prototípusa mellett egy tudományos cikk is megjelenik, amely a projekt eredményeit mutatja be.

Projekt
menedzser

Júlia Mihályfy

Projekt időszak

2022 július - 2025

Partnerek

Municipality of Tripoli (GR)
Vidzeme University of Applied Sciences (LV)