316962065 6089877421024880 2441017028963910484 N

MOST

A projekt weboldala

A MOST program célja a balkáni zenei piac fejlesztése a helyi résztvevők, zenészek, menedzserek, fesztiválok, intézmények összekapcsolásával és támogatásával. A MOST program hidat képez a Balkán és a világzene nemzetközi piaca között, a személyes kapcsolatok, tapasztalatok és ezek cseréje által.

Tervünk az, hogy a régió kreatív energiáit, és kulturális sokszínűségét becsatornázzuk az európai zenei piac vérkeringésébe és biztosítsuk a szektor fenntartható fejlődését komplex tréningprogramunkon keresztül. A zene, még specifikusabban a világ-, nép- és ethnozene, és az ehhez kapcsolódó műfajok kiemelkedően alkalmasak a kulturális cserére, távlatokat nyitva és megőrizve közös örökségünket, melyek a MOST program alapértékei.

A MOST program célközönsége azok a művészek, bandák, menedzserek, ügynökök, promóterek, szervezők, klubok és tulajdonosaik, fesztiválvezetők és a világzene minden szakembere, akik nyitottak és készek a világpiacra lépni. A MOST program kulturális policy ága a városok és a zeneipar összekapcsolását célozza, így városi kreatívok, döntéshozók, aktivisták, a közszolgálatban dolgozók, civil szervezetek, tanulók és kutatók is gazdagodhatnak a program által.

A program területe elsősorban Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Makedónia, Horvátország, Koszovó, Montenegró, Románia és Szerbia. A MOST 9 partnerrel indult, akik saját kapcsolati hálójukkal és szakértelmükkel járulnak hozzá a program sikeréhez.

Projekt
menedzser

György-Dóczy Katalin

Projekt időszak

2019 -

Partnerek

Hangvető (HU)
Budapest Ritmo (HU)
Songlines (UK)
Bozar (BE)
Piranha Arts (DE)
WOMEX
EXIT Festival (RS)
European Music Council
Temesvár 2021 (RO)