Re Petched Cover Credit Aurea Porta

RE-PATCHED

A projekt weboldala

A RE-PATCHED projekt Bogusław Schaeffer lengyel zeneszerző, drámaíró és toretikus zenei hagyatékát eleveníti fel, összekötve a kelet- és nyugat-európai kulturális örökséget.

Re Patched Logo

A nemzetközi művész kollektíva / Daniel Matej (SK), Elia Moretti (IT), Gerard Lebik (PL), Ljubomir Nikolic (SR), Orsolya Kaincz (HU), Petr Vrba (CZ) / Schaeffer kísérletező és a zenei hagyományok határait feszegető módszereit és kompozícióit helyezi kortárs kontextusba. A művész kollektíva célja Schaeffer zenei örökségének megőrzése, és annak kortárs újraértelmezése a hozzájuk csatlakozó fiatal zenészekkel és zeneszerzőkkel. A Youth Ensembe tagjai / Aleksandra Wtorek (PL), Anežka Matoušková (CZ), Marcell Csuka (HU), Maria Rašić (SR), Pavol Béreš (SK) / nemzetközi nyílt felhívás során kerültek kiválasztásra. 

Partnereinkkel, a szerbiai Art Ritammal, a cseh The Mlok Associationnal, a szlovák ISCM Slovak Sectionnel és a lengyel IN SITU Contemporary Art Foundationnal együttműködve a projektet 2023 novemberében és 2024-ben valósítjuk meg.  

A kutatási fázist kéthetes szerbiai rezidencia követi, ahol a zenészek a szakértőkből és a kutatókból álló művészcsoporttal együtt tanulhatnak Bogusław Schaeffer egyedülálló kompozíciós módszereiről, támogatva a kísérletezést és a nyílt, kritikus diskurzust. A művészkollektíva és a Youth Ensemble a kéthetes rezidencia során Schaeffer darabjainak realizálása mellett új darabokat is komponál, melyeket Magyarországon is bemutatnak az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében.

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap visegrádi támogatásaiból. Az alap küldetése a fenntartható közép-európai regionális együttműködésre vonatkozó elképzelések előmozdítása.

Visegrad Fund

Borítókép forrása: Aurea Porta

Projekt
menedzser

György-Dóczy Katalin

Projekt időszak

2023 - 2024

Partnerek

Art Ritam (SR – projekt koordinátor)
IN SITU Art Contemporary Art Foundation (PL)
ISCM Slovak Section (SK)
Mlok association (CZ)