1577628842 Alvas Zenehallgatassal

KidBeats

A projekt weboldala

Az emberi történelem kezdete óta, őseinkig visszamenőleg, a zene alapvető szerepet játszott az evolúciónkban. Már jóval azelőtt, hogy megtanulnánk járni vagy beszélni, a hangokkal történő interakcióink befolyásolnak bennünket.

A viselkedéspszichológia és más tudományok területén végzett kutatások kimutatták, hogy a zene már kisgyermekkortól kezdve fontos szerepet játszik az agy fejlődésében, 21. századi technológiánk azonban nem teljesen alkalmas arra, hogy hidat építsen a gyermekek és a zenészek között. Ezt az alapvető hiányosságot felismerve a KidBeats projekt célja, hogy a 21. századi zenehallgatás fenntartható és tudományosan megalapozott keretrendszerének kifejlesztésével javítsa a gyermekek zenehallgatási élményének minőségét.

A KidBeats olyan módszertant épít ki, amely fenntartható, innovatív és vonzó módon segíti a zenészek és az óvodáskorú célcsoport összekapcsolását. Ez a projekt a digitális eszközök kutatására, tesztelésére és fejlesztésére épülő, hangalapú médialejátszást tesz lehetővé a gyermekek számára, figyelembe véve a környezettudatos anyagokat és a 21. századi megoldásokat. Akár tetszik, akár nem, egyre több gyermek foglalkozik már nagyon korán az eszközökkel. Ezeket az eszközöket azonban felnőtt felhasználók számára tervezték, és figyelmen kívül hagyták a gyerekekre gyakorolt hatásukat. A KidBeats azt reméli, hogy olyan eszközt hoz létre, amely átformálja a gyermekek zenével való kapcsolatát olyan eszközökkel, amelyeket úgy terveztek, hogy a fejlődésüket ne gátolják, hanem elősegítsék.

Hu Fundedbytheeu Rgb Pos

Projekt
menedzser

György-Dóczy Katalin

Projekt időszak

2022 - 2024

Partnerek

Gryllus Kft (HU)
Museo dei Bambini (IT)
HOWEST (BE)
ELTE BabyLab (HU)