Hernadszentandras 2078 Km Foto Pal Anna Viktoria (180)

Színházi nevelési és/vagy közösségszervezői tapasztalattal rendelkező projektmunkatársat keresünk

Jelentkezési határidő: 2024. július. 14.

Egy emberközpontú művészeti munkában jártas alkotót / színházi nevelési és/vagy közösségszervezői tapasztalattal rendelkező szakembert keresünk a C.U.C – Community Builders Under Construction nemzetközi projektünkhöz.

Röviden a projektről:
Mi és hogyan tart egyben egy csoportot, milyen védelmet tud nyújtani az egyén számára a közösségi identitás, és hogyan építhetünk egy egészségesebb és egyenlőbb társadalmat a közösségeken keresztül? Ezzel foglalkozik a kétéves, nemzetközi C.U.C projekt.

A program keretében társadalmilag elkötelezett művészek, szociális szférából érkező szakértők és a kiválasztott közösségek képviselői együtt alakítanak ki egy újfajta művészeti módszertant, amely elősegíti a helyi közösségek megteremtését, megerősítését, és önálló közösségi összefogást és cselekvést eredményez.

Miközben intenzíven dolgozunk két hátrányos helyzetű csoporttal – Magyarországon hernádszentandrási és környékbeli, elsősorban roma/cigány fiatalokkal, Franciaországban pedig a Párizsban élő bevándorló kisebbséggel – a program hosszútávon kíván gondolkodni az alkalmazott színház és más közösségi művészetek kereteiről, többek között a biztonságos tér kialakításáról, és a résztvevőkkel folytatott művészeti munka etikai kódexéről.

A program felépítése, elemei:
1. A négyfős magyar szakmai csapat kiválasztása – 2024. június/július
2. Módszertani képzés, Milánó – 2024. október 7-11: Az Effetto Larsen olasz szervezet közösségépítő művészeti módszerének megismerése
3. A helyi közösségek képviselőinek (community ambassadors, gatekeepers) kiválasztása
4. Helyi módszertani munka, Hernádszentandrás – 2025. február-július között időszakos jelenlét: A kiválasztott magyar közösséggel való megismerkedés, a közösség képviselőinek bevonása és a közösség identitásának feltérképezése az elsajátított művészeti módszerekkel (moodboard megalkotása). Ugyanez párhuzamosan zajlik Párizsban a francia csapattal a DK-BEL vezetésével.
5. Egyhetes nemzetközi alkotótábor, 2025. július, Budapest
6. Helyi alkotómunka és bemutató nemzetközi résztvevőkkel, Hernádszentandráson és utána Párizsban – 2025. augusztus (~4 + 4 nap) (Az alkotótábor és a helyi alkotómunka a két közösségben összesen ~2 hét)
7. Művészeti alkotás bemutatója és szakmai workshop Budapesten, 2025. október
8. Rendszeres szupervízió nyomán egy etikai keretrendszer és egy módszertani kézikönyv megalkotása – folyamatos, online kapcsolattartás formájában

A program nyelve: magyar és angol;
Időtartama: 2024. június – 2025. december.

A projekt előzménye a What’SAP – Exchange of Social Art Practices kétéves programja.

Jelenleg a magyarországi négyfős szakmai csapatba keresünk egy emberközpontú művészeti munkában jártas alkotót / színházi nevelési és/vagy közösségszervezői tapasztalattal rendelkező szakembert, aki a művészeti vezető mellett felelne a szakmai programért. A nemzetközi találkozókon és képzésen való aktív részvételhez magabiztos angol nyelvtudás szükséges.

A kiválasztásnál előnyt élveznek a roma/cigány származású szakemberek vagy művészek, illetve azok a jelentkezők, akik dolgoztak már hátrányos helyzetű közösségekkel, van tréneri / facilitátori tapasztalatuk, elhivatottak a témával kapcsolatban és kapacitásuk is engedi a közel 1,5 éves elköteleződést.

Jelentkezés: >> az online jelentkezési lap beküldésével.
Határidő: 2024. július. 14. 23:59
Személyes interjúk: 2024. július. 16.

Kapcsolat:
A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bátran Marschall Líviához a marschall.livia@proprogressione.com e-mail címen.