Hernadszentandras 2078 Km Foto Pal Anna Viktoria (180)

What’SAP

A What’SAP egy kétéves nemzetközi projekt, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa programja támogat. A projekt a négy partner (Szerbia, Franciaország, Magyarország és Csehország) módszertancseréjén alapszik.

A társadalmi változások folyamatosak, és ebben fontos szerepet játszanak az olyan kulturális szakemberek, akik ezeket a változásokat megkönnyítik a művészet által. A What’SAP projekt a szociálisan elkötelezett művészeti gyakorlatokat egyedülálló és elismert szakmaként szeretné megszilárdítani Európában.

A projekt során a négy partnernek lehetősége lesz tapasztalatot cserélni különböző tevékenységeken keresztül, mint például workshopok, kéthetes intenzív tréning, helyi közösségekkel folytatott rendszeres foglalkozások, valamint művészeti alkotások. Közös célunk elméleti és gyakorlati tudásunk tovább fejlesztése, új könnyen használható szakmai módszertanok létrehozása és új technikák felfedezése, amely azt célozza hogy az érdeklődőket erősebben bevonjuk interkulturális párbeszédekbe és szociálisan elkötelezett alkotásba.

A partnerek Csehországból, Szerbiából, Franciaországból és Magyarországból jönnek és mindegyikük szociálisan elkötelezett művészettel foglalkoznak, valamint helyi hátrányos helyzetű közösségekkel dolgoznak. A projektbe a fiatalságot is bevonjuk, lehetőségük lesz részt venni a kéthetes, nemzetközi Youth Art Campben és helyi foglalkozásokban.

A projekt során két alkotás fog létrejönni: egy immerzív színházi előadás és egy pedagógiai előadás. Mindkét alkotást bemutatják minden partnerországban.

A projekt művészeti vezetője: Móga Piroska

****************

2078 km – közösségi színházi előadás (Szentendrei Teátrum // 2022. július 28.)

 

Ifjúsági Művészeti Tábor – 2022 (Cheikna Wagué videója)

Projekt
menedzser

Gordos Katalin, Lőrincz Adrienn, Némethné Molnár Anna

Projekt időszak

2020-2022

Partnerek

Archa Theatre (CZ)
DK-BEL Compagnie (FR)
Kulturanova (RS)