Whatsap Cover

2078 km – közösségi előadás az InDaHouse javára

Kikinda, Prága, Hernádszentandrás és Párizs Budapesttől mért távolsága összesen 2078 km. Ez az a távolság, amit a résztvevőink megtesznek azért, hogy közösen alkothassanak.

Az út azonban, amit bejárnak, sokkal hosszabb ennél. 10 nap alatt a művészet segítségével közös nyelvet találnak maguknak, miközben megpróbálják áthidalni a társadalmi és kulturális különbségeket, megtartva ugyanakkor mindazon értékeket, amit magukkal hoznak.

Résztvevőink többsége hátrányos helyzetű fiatal, aki először áll majd színpadon, az őket segítők pedig olyan szociálisan elkötelezett alkotók, akik a művészet eszközeivel szeretnék a társadalmat elfogadóbbá és nyitottabbá tenni. Az előadás egy kétéves módszertani folyamat része: négy ország négy művészeti szervezetének együttműködése a What’SAP projekt keretein belül, az Európai Unió támogatásával.

A szentendrei Teátrumban megvalósuló előadás teljes bevételét a borsodi hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Indahouse Hungary Egyesület számára adományozzuk, ahonnan magyarországi résztvevőink érkeznek majd.

Projektben résztvevő országok: Magyarország, Franciaország, Csehország, Szerbia

Partnerek: Pro Progressione, Archa Theatre, Compagnie DK-BEL, Kulturanova

Támogató: Kreatív Európa program

Az előadás hossza: 70-90 perc (szünet nélkül)
Jegyár: 1500 Ft

Az előadás Facebook eseménye itt érhető el.

Az előadás sajtóanyaga innen tölthető le: 2078_km_sajtoanyag