1678790493650 (1)

Academy for Actors of Civil Change focusing on Artivism – 2023

A társadalmi változásra fókuszáló Nyári Akadémiánk évente kerül megrendezésre az Erasmus+ támogatásával. A kéthetes programra szerte Európából, Erasmus+ programra jogosult országokból hívunk meg szakembereket az oktatás és a szociálismunka területéről.  A képzés során a résztvevők betekintést nyernek a társadalmilag elkötelezett művészeti technikák világába, amiket a téma szakértői fejlesztettek ki többéves tapasztalattal a hátuk mögött. Ezen új ismeretek megszerzése lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy elsajátítsanak formális és nem formális művészeti módszereket, valamint a program segítséget és tanácsadást nyújt az újonnan megszerzett elméleti tudás gyakorlati implementálása.

Academy19 1

Academy for Actors of Social Change – 2019

2019-ben az Academy for Actors of Social Change célja volt a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztárának bővítése a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkában. A kéthetes oktatási program keretein belül 40 fiatal szakember dolgozott együtt 8 különböző ország szervezeteinek képviseletében. A résztvevőknek a projekt során lehetőségük nyílt arra, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal folytatott munkájukhoz új, művészeti technikákkal bővítsék szakmai eszköztárukat: többek között különféle színházi technikákkal, például az elnyomottak színháza vagy a színházi nevelés területéről.

Academy18 3

Academy for Actors of Social Change – 2018

Az Academy for Actors of Social Change célja 2018-ban a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztárának bővítése volt a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkában. Az oktatási program a pedagógia eszközeit különféle előadóművészetek módszereivel ötvözte, így adva egy újfajta, innovatív réteget a szociális munka eszköztárához.

Academy For Social Change 2

Summer Academy – 2017

Az EXCEPT projekt folytatásaként indult Nyári Akadémia a hátrányos helyzetű, kevésbé központi területeken élő gyermekek oktatását tűzte ki céljául. Alapvető kiindulási pontja, hogy a színpad és az előadóművészetek kivételesen hatékony eszköznek bizonyulnak a közösségépítésben – csapatunk a művészetek és a kultúra révén kísérelt meg új utakat találni a hátrányos helyzetű fiatalokkal való együttműködésre.

Academy Plusz 2

„Kicsit még szürreális is azokkal az emberekkel találkozni, akikkel egy éve online dolgozom együtt”

Több, mint egy évnyi online közös munka után nyár elején végre személyesen is találkozhattak Academy+ projektünk résztvevői. Milyen volt a négynapos élő workshop? Hogyan is áll a projekt most? Milyen nehézségeket hozott az online munka a projekt életében? Milyen lépések következnek? Ezekről mesélt most nekünk Gordos Kati, a projekt menedzsere: