Academy For Social Change 2

Summer Academy – 2017

Az EXCEPT projekt folytatásaként indult Nyári Akadémia a hátrányos helyzetű, kevésbé központi területeken élő gyermekek oktatását tűzte ki céljául. Alapvető kiindulási pontja, hogy a színpad és az előadóművészetek kivételesen hatékony eszköznek bizonyulnak a közösségépítésben – csapatunk a művészetek és a kultúra révén kísérelt meg új utakat találni a hátrányos helyzetű fiatalokkal való együttműködésre.

A program során négy különböző országból érkező ifjúsági munkások tapasztalatcseréje valósult meg, melynek célja az volt, hogy elősegítse a társadalmi integrációt és az egyenrangú kortárs tanulást. Az ifjúsági csere olyan többnyelvű és multikulturális környezetben valósult meg, ami fontos tapasztalatot jelentett a fiatalok számára.

Programunk során nem csupán a fiatalokat hoztuk össze, hanem újfajta szempontokat és eszközöket is adtunk számukra a projekt során megjelenő különböző típusú pedagógiai, pszichológiai, szociológiai és művészi megközelítésekkel. Interaktív és résztvevői tevékenységünk összhangban állt egy alkotási folyamattal, melynek lezárásaként a résztvevők egy minifesztivál keretében mutatkoztak be.

Partnerek:

Anadolu University (TR)
Asociación Raíces de Coriander (ES)
Association „stefanoperocco” (FR)
FysioArt (CZ)
Ponte tra Culture (IT)
Studio Skit (PL)
Udruzenje gradana ‘Kosnica’ (RS)
UtcaSZAK (HU)

Galéria: