@cademy Visual Cover Pic

Online @cademy konferencia – 2020

A Pro Progressione évek óta népszerű, a szociális, művészeti és nevelési területeket összekapcsoló projektje, az Academy for Actors of Civil Change egy online konferenciával egészült ki 2020. október 2-án.

A konferencia teljes videóanyaga itt elérhető: @cademy konferencia 

Az @cademy problémaorientáltan reflektált a járványhelyzetre: a résztvevők 8 nemzetközi szinten elismert szakember angol nyelvű előadásán keresztül vizsgálták, milyen kihívásokat jelent, ha a szociális munka és az előadóművészet a digitális térben kapcsolódik össze.

Az ‘Academy for Actors of Civil Change’ projekt eredeti célja, hogy a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztára folyamatosan bővüljön annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkájuk hatékony és eredményes legyen. Az oktatási program a pedagógia eszközeit különféle előadóművészetek módszereivel ötvözi, így egy újfajta, innovatív réteget ad a szociális munka eszköztárához.

2020-ban a szociális területen működő szakemberek és művészek a világ minden táján új helyzetbe kerültek, és jelenleg is a kiszámíthatatlanság határozza meg a működésüket. Sokan még mindig azzal küzdenek, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, de vannak köztük olyanok is, akik már biztosabb körülmények között tudják tervezni jövőjüket. Mi határozza meg a sikeres alkalmazkodást? Milyen tanulságok vonhatók le az elmúlt hónapokból, milyen jó gyakorlatokat érdemes elsajátítanunk? Hogyan lehet a szociális művészeti gyakorlatot úgy alakítani, hogy az alkalmazkodni tudjon a digitális korszak kihívásaihoz? Ezekre a kérdésekre keresték a választ résztvevők és előadók az online konferencián, amelynek általános célja az volt, hogy bebizonyítsa, fizikai érintkezés nélkül is aktívak maradhatunk és tovább fejlődhetünk közösségi gyakorlatunkban és készségeinkben.

A szervezők az @cademy megrendezésével szeretnék elérni, hogy a résztvevők a válságból származó közös tapasztalatokat a COVID-19 utáni világban is alkalmazni tudják. A szakemberek nemcsak előadásukkal, de visszajelzésekkel, ötletekkel és tanácsokkal is segítik majd a résztvevőket, akik így a tanultakat könnyebben tudják alkalmazni mindennapi munkájuk során.

Moderátor:

Hajdú Fanny drámapedagógus, az Academy projekt művészeti vezetője.

Előadók:

  1. Boris Dymny (FR) – színész, a DMT Cie alapítója
  2. Ivana Volf (SRB) – ifjúsági munkás, a SEEYN Learning House tartalommenedzsere
  3. Kateřina Žarnikov (CZ) – drámapedagógus, az IDEA tagja
  4. Tiago Prata (SWE) – kulturális menedzser, producer
  5. Ebru Gokdag (TR) – egyetemi professzor, az Elnyomottak Színháza szakértője
  6. Jorge Crecis (ES) – koreográfus, a Towards Vivencia alapító igazgatója
  7. Mauro Cecili (IT) – a digitális technológiák szakértője, a ‘This is not Theatre’ projekt megálmodója
  8. Bayer Árpád (HU) – történész, játéktervező

Támogatóink:

Erasmus+
MitOst

Partners: 

Anadolu University (TR)
Asociación Raíces de Coriander (ES)
Studio Skit (PL)
Kulturanova (RS)
Sineglossa (IT)
Záhrada (SK)
Di Mini Teatro (FR)