310541633 135470512567154 1256779812401292181 N

Vasfüggöny a kertem végében – projektbemutató a felsőcsatári Vasfüggöny Múzeumban

2019-ben indult útjára a Muse.ar nevű nemzetközi együttműködés, ami örökségi helyszíneket kapcsolt össze különböző országokból érkező művészekkel és technológiafejlesztőkkel. Három kísérleti projekt jött létre három európai örökségi helyszínen, köztük a felsőcsatári Vasfüggöny Múzeumban is.

Pécs Game2

A bronzkori falugyűléstől a digitális térképig. Hogyan válik közössé őskori örökségünk?

Projektkoordinátorunk, Tömöry Miklós beszámolója az elmúlt két évben lezajlott, a magyar-horvát bronzkori régészeti örökséget a kortárs művészet és szerepjátékok eszközeivel népszerűsítő Our Shared Heritage – Vucedol projectről, mely 2022 március 18-án a budapesti Európa Pontban is bemutatkozik.

Mde

“…láttam magamat a Prespa tavat körülölelő, hűs árnyékot adó fenyvesek között festeni”

Az ECHO II egy európai kulturális projekt, amelynek célja a festészet, a szobrászat, a grafikai tervezés, a divattervezés és az iparművészet területén dolgozó művészek meghívása új alkotások létrehozására, melyeket Görögország, Bulgária, Észak-Macedónia és Magyarország kiválasztott helyi hagyományai ihlettek. Észak-Macedóniában Marosi Panni vett részt magyar részről a rezidencián, és beszámolt nekünk ottani tapasztalatairól, amelyet itt olvashattok: