Tragedia Podcast

Az ember tragédiája – így készültünk a projektre

Április 29-én végre eljön a pillanat, amikor bemutatjuk Madách Imre 13 koreográfus és táncos közreműködésével és Grecsó Zoltán művészeti vezetésével újragondolt drámáját, amelynek megvalósításához nem csak a kortárstánc nyelvét, de a legújabb digitális technikát is segítségül hívtuk.

Mivel nem csak az elkészült produkciót, de a mögötte álló sok-sok hónapnyi alkotói munkát is rendkívül izgalmasnak találtuk, ezért néhány kulisszatitkot megosztunk veletek az alábbi beszélgetésben, melynek résztvevői Kovács Emese, Zoletnik Sophie, Cserepes Gyula és Grecsó Zoltán.

A beszélgetést vezeti: Pallag Sára, a projekt menedzsere

 

A projektről készült egy blogbejegyzés is, ahol Sára mesélt élményeiről. Itt olvashatjátok:

“legyen egy sétáló előadás a parkon belül, ami mindenki számára hozzáférhető egy okostelefon és némi mobilnet segítségével”

A projekt weboldala: https://www.azembertragediaja360.hu/

T0a8662

„… a felfedezés és a kísérletezés adrenalinja mindig tovább és tovább inspirál”

Az ArtApp projekt olyan platform kiépítésén dolgozik, amely lehetőséget teremt arra, hogy különböző művészeti témájú projekteken keresztül egymásra találjanak a művészek, a business szektor és a közönség/vásárlók. A projekt közel másfél éve indult, és hogy mi történt ezen időszak alatt, arról Kovács Andrea, a projekt menedzsere mesélt nekünk:

Szabihíd 1

„…leírhatatlan, amikor egy szombati napon sétálsz át a budai oldalról a pestire”

Idei Szabihíd-OFF / Our Space fesztiválunk a korábban oly népszerű Szabihíd projekt hiányát igyekszik feledtetni velünk. A név és a helyszín igen, de a cél nem változott: kulturális és közösségi programokon keresztül újra felfedezni a várost és élhető közterületeket biztosítani Budapest polgárainak és a fővárosba látogatóknak. Bár az eredeti projekt korábbi formájában nem valósulhat meg, de mindig örömmel gondolunk vissza a Szabihíd eseményeire! És ki más tudná ezeket jobban felidézni nekünk, mint Balogh Zsuzsi, aki éveken át koordinálta a rendezvény programjait? Olvassátok most az ő beszámolóját!

Kép2

Nyári napló – színes-képes élménybeszámoló ernyőszervezeti tagjainkról

Ernyőszervezeti tagjaink, együttműködő partnereink és mi sem tétlenkedtünk a nyáron, mikor végre újra kinyílt a világ előttünk és a művészetre már igencsak éhező, „kultúrafalók” előtt is. Büszkén szeretnénk bemutatni, mennyi minden történt velük és velünk is az elmúlt pár hónapban.