Gs 0371

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutatkozik be Az ember tragédiája című előadás

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül különleges eseményre invitálja a kortárstánc iránt érdeklődőket a Pro Progressione. Az április 29-én 16 órakor bemutatkozó, kísérletező, virtuális, sétáló előadáson okostelefonunk segítségével ismerkedhetünk meg Madách Imre jól ismert művének, Az ember tragédiájának szabad asszociációs kortárstánc feldolgozásával a Városmajori parkban.

Formabontó előadásunk 13 különböző helyszínen játszódik a parkon belül. A dráma mindegyik színét egy-egy elismert koreográfus alkotta meg, ezzel is bemutatva a kortárstánc világának sokszínűségét, a különböző stílusok és technikák változatosságát és az interdiszciplináris kooperációban rejlő lehetőségeket. Az előadás során a résztvevők bebarangolják a parkot és egy-egy színnél elidőzve megismerhetik mind a környezetet, mint az odaálmodott műalkotásokat. Az április 29-i premieren ráadásul több alkotó is jelen lesz, és személyesen mesél majd a különleges előadás megszületéséről a résztvevőknek.

A kísérletező, a valós és a virtuális teret összekapcsoló előadást a parkban sétálva – az egyek színekhez kihelyezett QR-kódokat okostelefonunkkal beolvasva – az adott pontokon úgy nézhetjük meg, hogy a hátteret a park adja, de maguk az etűdök csak a telefonunkon látszanak. Így mindenki számára hozzáférhetővé tesszük a különleges és egyedi kulturális élményt, az alkotókat és a közönséget pedig kimozdítjuk a megszokott frontális színházi élmények világából.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken keresztül lehet: https://form.jotform.com/220592149768365#idopontok

 

Az április 29-i premier után a kihelyezett QR kódok segítségével bármikor elérhető előadást külön ajánljuk – afféle beavató előadásként – iskolásoknak és tanároknak, a kortárstánc iránt érdeklődőknek és mindenkinek, aki nyitott a régi és új, a megszokott és a szokatlan, a konvencionális és a rendkívüli elemek találkozására.

A projekt honlapján az előadással kapcsolatos további érdekességek és tartalmak is elérhetőek.

A produkció weboldala:

www.azembertragediaja360.hu

 

Letölthető fotók (a fotókat Zoletnik Sophie készítette):

https://procult.sharepoint.com/:f:/s/Propkzponti/Ek0-4j-mZIRGruxWxMUXMzoBXzoYnNZrIO6qrDZ7uWxUBw?e=pdobkA

 

További információk a premierről:

https://budapestitavaszifesztival.hu/esemeny/az-ember-tragediaja/

 

És a projektről:

https://proprogressione.com/projekt/az-ember-tragediaja/

 

A projekt a Nemzeti Kulturális Alap Táncművészeti Kollégiumának, az Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiumának és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával jöhetett létre.

Szakmai partnerünk a Közép-Európa Táncszínház Alapítvány.

 

***

Alkotók:

Gyulai Júlia, Jurák Bettina, Téri Gáspár, Makra Viktória, Raubinek Lili, Zoletnik Sophie, Mádi László, Rácz Réka, Lukács Levente, Cserepes Gyula, Kovács Emese, Bot Ádám, Góbi Rita, Déri András

Előadók:

Gyulai Júlia, Jurák Bettina, Téri Gáspár, Bardóczy Ilka, Makra Viktória, Maciej Tomaszewski, Raubinek Lili, Szeri Viktor, Louise Relle, Daniel Relle, Mádi László, Rácz Réka, Lukács Levente, Cserepes Gyula, Mezei Bence, Kovács Emese, Bot Ádám, Góbi Rita, Déri András

 

Operatőr: Zoletnik Sophie

Vágó: Szabó János

Drámainstruktor: Nagy Emese

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

Produkciós vezető: Pallag Sára

Produkciós asszisztensek: Seress Anna, Tóth Fanni, Juhász Abigél

Kommunikációs menedzser: Kókai-Nagy Tímea