Tragedia Fb 1

Az ember tragédiája

Madách Imre Az ember tragédiája a magyar irodalomtörténet egyik lelkiemelkedőbb és leggrandiózusabb alkotása, mely kezdeményezésünkkel most új köntösbe bújva egy egészen új útra indul. Térspecifikus előadásunk helyszíne a Városmajori Szabadtéri Színpad és az azt körülölelő, sok szempontból kihasználatlan és elfeledett park, melyet az előadás elidegeníthetetlen részeként újra felfedezhetnek az alkotók és résztvevők, és új jelentéstartalommal, emlékekkel bővülhet „repertoárja”.

Formabontó kortárstánc előadásunk összesen 13 különböző helyszínen (két visszakanyarodással) játszódik a parkon belül; a dráma mindegyik színét egy-egy a szakmában tehetséges és elismert koreográfus álmodja meg, ezzel is bemutatva a kortárstánc világának sokszínűségét, a különböző stílusok és technikák változatosságát és az interdiszciplináris kooperációban rejlő lehetőségeket.

Az alapvetően rövidebb lélegzetvételű koreográfiákat rögzítjük és 2-3 perces hosszúságban elhelyezzük egy online felületről elérhető térképen, mely bárki számára elérhetővé teszi ezt a különleges és egyedi kulturális élményt. Ezzel örök életű előadást hozunk létre a jelen és utókor számára, jó példával szolgálunk azokra az időkre és helyzetekre, amikor a hagyományos színházi élet mint olyan megszűnik létezni, és kimozdítjuk az alkotókat és a közönséget is a megszokott frontális színházi élmények világából – másfél órára.

Az előadást drámainstruktor segítségével készítjük, így külön ajánljuk iskolásoknak, tanároknak – afféle beavató előadásként –, a kortárstánc iránt érdeklődőknek és mindenkinek, aki nyitott a régi és új, a megszokott és a szokatlan, a konvencionális és a rendkívüli elemek ilyetén találkozására.

Projekt
menedzser

Pallag Sára

Projekt időszak

2021

Partnerek

Városmajori Szabadtéri Színpad (HU)