Mg 2625

V4-SAP – Social Art Practices a visegrádi országokban

A V4-SAP projekt a Social Art Practices (SAP) témakörre fókuszál a V4 régióban. Ennek a projektnek néhány közös eleme van az Academy for Actors of Civil Change projektünkkel, azonban önállóan működik. A projekt célja, hogy az évek óta futó Academy projektünk által felhalmozott tudást a V4 régióban is hasznosítsuk, és a regionális relevanciára koncentráljunk.

A projekt fő célkitűzése a V4-SAP network létrehozása és lehetőségek biztosítása a network tagoknak.

A célunk elérése érdekében a projektet három összekapcsolódó részre bontottuk:

V4-SAP CONNECT

A Social Art Practices témakörrel foglalkozó szakembereket és érdeklődőket szeretnénk összekötni. Egy V4 régiós SAP network létrehozása a célunk. Ezáltal ösztönözzük a regionális szereplőket, hogy közösen gondolkozzanak és közelítsék meg a közös régiós problémákat a hátrányos helyzetű fiatalok a szociális művészeti eszközökkel való oktatása kapcsán. A network tagjait arra bíztatjuk, hogy osszák meg tudásukat, cseréljenek tapasztalatokat régiós társaikkal, sőt új események és kezdeményezések szervezésére biztatjuk őket.

V4-SAP EXCHANGE

A V4-SAP networknek több találkozási lehetősége lesz. A projekt keretében egy két napos V4-SAP konferencia kerül megrendezésre Magyarországon, valamint Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban egy napos SAP workshopokat szervezünk. Ezen események elő fogják mozdítani a regionális párbeszédet a SAP kulcsszereplők között, valamint a V4 álláspontos harmonizációjához is hozzájárul.

V4-SAP SHARE

A projekt keretein belül egy online tudástárat hozunk létre, amely hasznos anyagokat tartalmaz majd a V4-SAP network tagjainak. A nemzetközi, sikeres SAP projektjeinknek köszönhetően (Academy, ACADEMY+), olyan tudást halmoztunk fel, amely kiválóan hasznosítható regionális szinten is.

A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.

Logov4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósul meg.

Erasmus Co Funded Logo High Quality

Projekt
menedzser

Gordos Katalin, Seress Anna

Projekt időszak

2021

Partnerek

Archa Theatre (CZ)
Studio Skit (PL)
Zahrada (SK)