Theater Stage 430552 1920

Please ASK! (Art Science Kick) – Kick-off new methodologies in performing art and science collaboration

A Please ASK! a művészeti és tudományos színházi előadások létrehozásához szükséges tudás és művészeti gyakorlatok megosztásából, a projektet megvalósító szervezetek kompetenciájának növeléséből és kapacitásépítéséből áll.

A művészeti know-how megosztásának kezdeti szakasza és a művészeti és tudományos együttműködések különböző megközelítéseinek kipróbálására szolgáló laboratórium után minden partner tudományos színházi előadást hoz létre a saját országában. Az egyes előadások témája és célközönsége eltérő lesz, mivel a projekt jobb megvalósítása érdekében minden projektpartnernek lesz egy helyi tudományos partnere:

Arte Urbana Collectif (téma: asztrobiológia; helyi partnerek: A szófiai egyetem csillagászati tanszéke és a Municipal Centre for Extracurricular Activities – Baykal falu, közönség: felnőttek).
Pro Progressione (téma: ornitológia, helyi partner: Magyar Madártani Egyesület, közönség: családi közönség)
Dafa Bábszínház (téma: kvantumfizika; helyi partnerek: Prágai Műszaki Egyetem & QWorld – QCzech, közönség: fiatal közönség)

A projekt záró szakaszaként mindhárom előadás nemzetközi bemutatásra kerül a 2025-ben Szófiában megrendezésre kerülő Theatre of Wonder, a művészet és tudomány fesztiválján, amelyet egy konferencia és a projekt és módszertan nemzetközi terjesztése kísér.

Hu Az Európai Unió Társfinanszírozásával Pos

Projekt
menedzser

Paskuj Panka

Projekt időszak

2024 - 2025

Partnerek

Arte Urbana Collectif (BG)
Pro Progressione (HU)
Dafa Puppet Theatre (CZ)