Idea 3085367 1920

Creative Change

A projekt weboldala

A társadalmi változások és a COVID-19 világjárvány következtében megváltozott munkakörülmények miatt felnőttoktatási szektorban dolgozóknak új kihívásokkal kell szembe nézniük, és meg kell tanulniuk hogyan tudják a módszereiket a felnőtt tanulók új igényeihez igazítani. A határokon átívelő együttműködések különösen alkalmasak az oktatási szolgáltatások innoválásához, és ha különböző szektorokat vonunk be ebbe az együttműködésbe, akkor általában igazi változást hozó innováció jön létre. Éppen ezért a Creative Change projekt a felnőttoktatási szektor és a kulturális szektor több országot összefogó együttműködése, amely során igazi innovációt szeretnénk a felnőttoktatásba hozni.

A designgondolkodás bizonyítottan emberközpontú, innovatív módszertan és számos kutatás kimutatta, hogy a designgondolkodást alkalmazó oktatók jobban átlátják a problémákat és gyorsabb, kreatívabb megoldásokat találnak ki, amely fontos érték a tanulóknak.

A Creative Change projekt célcsoportja felnőttoktatási szektorban dolgozó projektmenedzserek és dolgozók. Ezen célcsoport becsült száma 25000 Európában. Új igények merültek fel a szektorban, amelyeket a COVID-19 világjárvány világított meg: a felnőttoktatási projektek tervezéséhez, megvalósításához és értékeléséhez új képességek szükségesek, mint például a digitális tudás, alkalmazkodó képesség vagy a kreativitás.

A Creative Change projekt célkitűzése a felnőttoktatási szektorban dolgozók képességeinek a fejlesztése, valamint a kreatív projektmódszertanok, digitális eszközök és együttműködési stratégiák használására való ösztönzés. Célunk a célcsoportunkat a korlátozott, procedúra-orientált látásmódból elmozdítani egy szélesebb látókörű, emberközpontú, és hatásorientált megközelítés felé.

A projekt keretében három új terméket fogunk kidolgozni partnereinkkel:

Creative Change útmutatót
Creative Change digitális platformot
Creative Change hackathon útmutatót

A termékeket +210 felhasználóval fogjuk együtt kialakítani és tesztelni, ezáltal biztosítva a termékek minőségét és hatékonyságát.

Projekt
menedzser

Kókai-Nagy Tímea

Partnerek

Die Berater (AT)
European E-learning Institute (DK)
EUCEN (European Universities Continuing Education Network) (E)
Materahub (IT)
Momentum