Rive 2

RIVE – Európa folyói

A projekt weboldala

A RIVE a folyók jelenét és múltját állította a művészeti alkotás fókuszába. Történelmileg a folyók nem csak az élet forrásai voltak, hanem az emberek közötti interakciók fő útvonalai is. Beutaztuk a Duna majd teljes hosszát, a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig meghívva az alkotókat és a közönséget, hogy élményeket és értékeket osszunk meg egymással. Úszó helyszínünk széles művészeti programot kínált, a Duna összekötő és elválasztó erejét vizsgálva, régiós, történelmi kérdésekre keresve a választ. A The New York Times a projetet a “Kultúra nagykövetei” címmel illette.

Kiállítás

Bemutattuk a szlovák művész és vizuális kutató, Nagy Grosso Tibor haptikus installációját.

Kukucska Gergely, magyar művész, építész és tervező csapatával tárgxakat és installációkat készített a látogatók számára. Max Biskup osztrák filmkészítő video- és hang-installációt mutatott be, Filip Bojovic szerb grafikus pedig a fedélzet megjelenéséért volt felelős.

 

Előadások

Jivko Jeliazkov bolgár koreográfus 25 perces előadást hozott létre Rebekka Böhme, Michal Goral, Elena Martino és Philip Milanov táncosokkal. Albena Baeva bolgár média művész interaktív videoinstalációt mutatott be, az esti élő zenét Kamil Sobiczewski, Görgenyi Gábor, Patryk Matela és Ljubomir Nikolic készítette.

 

Workshop

Nyitott műhelyeket szerveztünk a fedélzeten és különböző városi tereken. Az emberek szabadon részt vehettek a táncosok, zenészek, művészek és tervezők által szervezett eseményeken.

Projekt
menedzser

Petrányi Barna

Projekt időszak

2013-2015

Partnerek

IP Tanz (DE)
D.ID Dance Identity (AT)
Meteorit Theatre (SK)
SKCNS (RS)
Derida Dance (BG)
Polish Robert Schuman Foundation (PL)