Pécs Game2

Vučedol Megagame – interaktív társasjáték az Európa Pontban

A Vučedol Megagame olyan csapatjáték, ahol kipróbálhatjuk, hogyan éltek a kora bronzkori közösségek. A csapatok feladata egy-egy település építése és fejlesztése a bronzkori vucedol kultúrában, öt generáción és öt fordulón keresztül.

Időpont: 2022. március 18. 15:00
Helyszín: Európa Pont

A játék során a résztvevők olyan történelmi tényekkel és hiedelmekkel találkoznak, amelyeket régészeti felfedezésekből tudunk a korszakról. Az „új világ” létrehozása azonban teljes mértékben a játékosok kreativitásától függ. A csapatcélok csak akkor érhetők el, ha a teljes közösség együttes céljaival összhangban állnak. Ha a csapatok és a csapattagok együttműködése megfelelően működik – a települések jövője fenntartható –, akkor a kor különleges ereklyéit nyerhetik el jutalmul. Ehhez az újonnan megalakult falvaknak több fő szempontra is figyelniük kell, például a társadalom, a gazdaság, a vallás és a hadsereg megfelelő működése. A játék körülbelül három órás.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://vucedol.eventbrite.com

A játék az Our Shared Heritage – Vučedol Culture projekt kapcsán született. A projektről annak koordinátora, Tömöry Miklós írt nekünk beszámolót.

A projekt hivatalos weboldala itt érhető el: vucedol.eu

18 órától Ljubomir Nikolić „őskori” zenei workshopján, illetve a kortárs művészet és az őskori örökség kapcsolatáról szóló kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők: https://www.facebook.com/events/287554463403520

Ljubomir Nikolić workshopja: https://youtu.be/S7qepV3i2_8