Pp Exhibition Green 2

PPI0 – Kiállítás és beszélgetések

10 évesek lettünk! Ezt pedig nem csak januárban elindult blogunkkal (proprogressione.blog.hu), de egy (a jelenlegi helyzetnek megfelelően virtuális) kiállítással, és ehhez kapcsolódóan négy beszélgetéssel szeretnénk megünnepelni.

A kiállítás egy olyan platformon (Miro) valósul meg, amelyet napi szinten használnak a PP tagjai, de egészen más célra. A Miro alapvető funkciója ugyanis az, hogy vizuális hátteret biztosítson a különböző projektek és folyamatok érthető bemutatására. A mindennapi használat magában hordozta az ötletet: miért ne lehetne a platformot más, kreatívabb és összetettebb célokra is használni, és a Pro Progressione eddigi teljes „életét” bemutatni? A tárlat időrendi sorrendben járja végig a kiemelt projekteket, amelyeket a szervezet eddig megvalósított: az egyes termekben a projekteket illusztráló fotók és különleges projekttárgyak mutatják be az elmúlt évtized történéseit. A kiállítást egy átfogó katalógus is megörökíti.

A rendhagyó kiállításhoz 4 beszélgetés is kapcsolódik, a Pro Progressione munkássága ugyanis négy fő pillérre épül. A PP Social, a PP Cult, a PP Arts és a PP Sound nevet viselő pillérek fókuszában a társadalmilag elkötelezett művészetek, a kulturális és természeti örökség interpretációja, az egyedi produkciók létrehozása és a zenei hagyományok őrzése és továbbadása áll – a beszélgetések (amelyek résztvevői olyan vendégek lesznek, akik szorosan kapcsolódnak az egyes pillérek projektjeihez) alapvetően a pillérek által felvetett témákat járják körül, de szóba kerülnek más olyan kérdések is, amelyek a diszkussziók résztvevőit munkájuk során aktívan foglalkoztatják.

A kiállítás és a beszélgetések időpontja április utolsó hete, a részletek hamarosan! Ugye velünk tartotok?

A  kiállítás Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/311597397049404

A kiállítás április 22-én 18 órától tekinthető meg az alábbi linken.

 

A beszélgetések időpontjai:

Április 22. Arts… and more
https://fb.me/e/20xpcY5UH

Április 23. Social… and more
https://fb.me/e/5sQDkgvbV

Április 27. Cult… and more
https://fb.me/e/1EnLj47cQ

Április 29. Sound… and more
https://fb.me/e/1cOaUX5H7

 

A kiállításhoz kapcsolódó korábbi blogbejegyzéseket itt olvashatjátok.

A kiállítás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.