Kult Men 9

Mit csinál egy kulturális menedzser? – 9. rész

A kulturális menedzserek munkájának jelentős részét az teszi ki, hogy a projektpartnerekkel egyeztetnek – jelenleg leginkább online meetingeken. Ha pedig naponta akár két-három megbeszélést is végig kell ülnünk, joggal érezhetjük azt, hogy ezek egy idő után mintha egyformák lennének: szinte ugyanaz a forgatókönyv, mindig van, aki elkésik, mindig van, aki elfelejti felhangosítani vagy éppen lenémítani magát, szinte kiszámítható rendszerességgel fagy le a rendszer, és bizony olykor még az elhangzó mondatok is ismétlődnek. De melyek ezek a már-már klasszikusnak számító mondatok? Erre keressük a választ sorozatunk utolsó előtti részében a PP kulturális menedzsereivel: Sárával, Gergővel, Katival, Vikivel és Barnával.

Eheti kérdésünk: Melyik a leggyakoribb mondat, ami egy közös meetingen elhangzik?

Sára:
„Mindenki itt van? Várunk még valakit?” (online meeting, természetesen)
„Le vagy némítva!” (szintén online meeting – mostanában inkább ilyeneken ülünk)

Gergő:
„Erre majd térjünk vissza.” (És ezután a két véglet következik: vagy soha többet nem kerül szóba a téma, vagy visszatérünk, de akkor többször is, mint szeretnénk)

Kati:
„Jaj gyorsan akartam mondani”, online meetingeken pedig a klasszikus: „szerintem le vagy némítva”.
(ugye, hogy itt is másodszor fordul már elő?)

Viki:
„Kezdünk?” (és általában a végén is elhangzik legalább egy „Végeztünk?”)

Barna:
„L……m” (a köztes részt a fantáziátokra bízzuk….)

És ha eddig jutottatok az olvasással (és a korábbi bejegyzéseinken is átrágtátok magatokat!), megérdemlitek, hogy újabb kulisszatitkokat áruljunk el. Ezeken a már-már klasszikusnak nevezhető mondatokon túl vannak kedvenc szavaink is: a partner, a meeting vagy az open call is nagy kedvenceink, de az ügyeletes szívünk csücske mindenképpen a Miro. (Hogy mi lehet ez? Nézzetek utána, imádni fogjátok!)

A jövő héten előkerül utolsó kérdésünk, ami ez lesz: Mondj egy filmcímet, ami a legjobban jellemzi a munkád!