Kivel Cserelnel

Mit csinál egy kulturális menedzser? – 8. rész

Ha azon szerencsés kevesek közé tartozunk, akik nagyon szeretik a munkájukat, és nem csak muszájból végezzük a feladatainkat, akkor is biztosan előfordul, hogy eltűnődünk azon, milyen lenne, hogy ha csak egy napra is, de cserélhetnénk valakivel? De ki lenne az, akinek a székébe 24 órára beülnénk?

Eheti kérdésünk éppen ezért: Ha választhatnál, melyik kollégád munkáját próbálnád ki egy napra és miért?

Erre a kérdésre keressük a héten a választ a szokásos módon, a PP csapatával: Sárával (PP Arts), Gergővel (PP Cult), Katival (PP Social), Vikivel (PP Sound) és Barnával, a PP vezetőjével.

Sára:
„A pénzügyes kollégánk (és egyben húgom), Meső munkáját szívesen vállalnám egy napra – néha megnyugtat, ha számokkal és nem szavakkal kell foglalkoznom. Persze biztosan segítségre szorulnék, és a hivatalos ügyintézéseket sem élvezném igazán, de egy jó kis pályázati elszámolás, vagy könyvelés összerakása jól jönne időnként.” (Biztos ez, Sára? Pályázati elszámolás? Hm….)

Gergő:
„Erre még korai lenne választ adnom.” 🙂(Gergő nagyjából két hónapja került a PP-hez, így megértjük, hogy egyelőre még a saját feladataival zsonglőrködik, és nem hiányzik neki másé…)

Kati:
„Szerintem a Sáráét próbálnám ki. Ő nem csak EU-s projekteket visz, hanem hazai művészekkel is dolgozik. Nagyon izgalmasak a projektjei.” (Érthető, tényleg a talán legváltozatosabb pillér a Sára által menedzselt PP Arts)

Viki:
„Azt hiszem, egy-az-egyben senkivel, részfeladatokat nagyon irigyelek néha, mint pl. Postára menni, grafikussal egyeztetni, sikeres és sok NKA-s pályázatot beadni” 🙂 (Teljesen igaz, mindenki munkájában vannak izgalmas részek, amibe jó lenne legalább egy picit belekóstolni…)

Barna:
„Tulajdonképpen mindegyik feladatkört csináltam, amikor elkezdődött a Pro Progressione 10 évvel ezelőtt s nagyjából egyedül dolgoztam benne. Úgyhogy már mindegyik feladatkört meg kellett csinálnom valamilyen módon, talán csak a kommunikációban nem vettem részt rendesen. Úgyhogy azt!” (A következő 10 évben biztos erre is lesz lehetőséged, Barna… és még sok minden másra is!)

És ti? Mennyire szeretitek a munkátokat? És mennyire irigylitek a kollégáitokét? Kinek a helyében  lennétek szívesen egy napra? És az elmúlt hetek bejegyzései alapján kinek a munkáját próbálnátok ki a mi kulturális menedzsereink közül?

Jövő héten folytatjuk, következő kérdésünk pedig ez lesz: Melyik a leggyakoribb mondat, ami egy közös meetingen elhangzik?