Inbound2642439988725892207

Deconfining

A projekt weboldala

A DECONFINING középpontjában az európai és afrikai kontinens kapcsolatának újragondolása/értelmezése áll. A projekt célja egy olyan gyakorlat kialakítása, mely megkönnyíti a fenntartható, nemzetközi kulturális tapasztalatcserét a két kontinens között, s mely a későbbiekben jó kiindulási pontul szolgálhat a hasonló kezdeményezések számára.

A DECONFINING projektben résztvevő 11 ország 12 szervezete együttesen hisz abban, hogy az Európa és Afrika közötti együttműködés megerősítésének elengedhetetlen szerepe van az új narratívák kialakításában, mely narratívák egy inkluzívabb jövő építéséhez segíthetnek hozzá. A témáról való párbeszéd elindítását célozza a projekt keretében megvalósuló számos partnerfórum, minikonferencia vagy éppen közös művészeti alkotás megszületése.

A közös munka kiemelt jelentőséggel bír a projekt során – legyen szó kutatói munkáról, közös alkotásról, vagy éppen az elkészült alkotások bemutatásáról, valamint disszeminálásáról. Az afrikai-európai együttműködésben megszülető előadások, installációk, podcastek és kisfilmek mellett egy online antológia is elkészül, mely összegyűjti a témáról mind afrikai, mind európai szerzők által írt műveket.

Hu Az Európai Unió Társfinanszírozásával Pos

Projekt
menedzser

Paskuj Panka

Projekt időszak

2022 - 2026

Partnerek

Institut Za Transmedijski Dizajn – Zavod Za Umetnisko Ustvarjanj (SI)
Zentrum Bundesrepublik Deutschland Des Internationalen Theaterinstituts Ev (DE)
Pro Progressione Kulturalis Nonprofit Kozhasznu Kft (HU)
Bodo2024 Iks (NO)
Kulturhauptstadt Bad Ischl – Salzkammergut 2024 Gmbh (AT)
Nacionalinis Kauno Dramos Teatras (LT)
Hrvatsko Narodno Kazaliste Ivana Plzajca Rijeka (HR)
Art Transparent (PL)
Institut Umeni – Divadelni Ustav (CZ)
On-The-Move.Org Aisbl (BE)
Goethe-Institut Ev (DE)
Ste Culture Funding Watch (TZ)