T0a3105

Creative Agora

A projekt weboldala

A CREATIVE AGORA projekt európai szinten támogatja a nonformális, részvételi művészeti felnőttképzést Európa hátrányos helyzetű és sokszínű közösségei számára.

Az AGORA a közösségi és a részvételi művészetek, valamint a kreatív kifejezésmód egyedülálló, sajátos képességére összpontosít azért, hogy bevonja a tanulásba azokat a felnőtteket, akiket a hagyományos felnőttképzési rendszer elidegenít vagy kirekeszt. Céljai között szerepel olyan innovatív, új tananyagok létrehozása, amelyek különösen az alkalmi és szabadúszó oktatók számára teszik lehetővé, hogy „oktató művészekként” működjenek a formális és nonformális felnőttoktatásban. Célja továbbá egy olyan európai tanulási „közösségi gyakorlat” kialakítása, amely elősegíti a jógyakorlatok transznacionális szintű átadását és cseréjét a művészoktatók között.

Hét partnerszervezet Svédországból, Spanyolországból, Görögországból, Magyarországról, Lengyelországból, Franciaországból és Horvátországból, akik a közösségi oktatás, a művészetek és a technológia területei közötti tanulás és gyakorlat megtervezésére és átadására összpontosítanak.

Creative Agora közösségi platformja: community.creativeagora.eu/

A projektről: creativeagora.eu/creative-agora-empowerment-and-education-through-participatory-and-community-arts-has-started/

Projekt
menedzser

Némethné Molnár Anna

Projekt időszak

2022 - 2024

Partnerek

Folkuniversitetet (SE)
Rinova Málaga Sociedad Limitada Unipersonal (E)
ARTeria Foundation (PL)
Urbani Separe (HR)
DIMITRA Education & Consulting (GR)
Uni’Sons (FR)