310494413 637840894467866 3953526716327776051 N

CREA Panodyssey

A projekt weboldala

A Panodyssey projekt fő célkitűzése egy közösségi oldal létrehozása, melyen a felhasználóknak lehetősége van saját írásaik közvetlen megosztására és akár monetizálására.

A közösségi média megjelenése gyökeresen változtatta meg a művészek és közönség kapcsolatát. A művészek közvetlen eléréssel rendelkeznek, könnyedén juttatják el műveiket közönségükhöz, mely az előnyök mellett komoly hátrányokat is hordoz magában, elég csak a szerzői joggal kapcsolatos problémákra gondolni. Míg az audiovizuális szektorban folyamatosan újabb és újabb, a tartalommegosztást ösztönző platformok jelennek meg, a kreatív írás esetében eddig jóval kevesebb próbálkozás történt. A Panodyssey a fikciós és a nem-fikciós szövegek íróit egyaránt megcélozza, bárkinek teret ad saját szövegeinek publikálására, legyen szó hivatásos újságíróról, vagy amatőr novellaíróról. Amellett, hogy a felületen igyekszünk összekötni az írókat az olvasókkal, a felhasználók közös műveken is szabadon dolgozhatnak együtt, saját közösségeket alakíthatnak ki az érdeklődési köreik mentén.

A Panodyssey középpontjában az alkotók állnak, így kiemelt szerepet kapnak az olyan etikai kérdések mint a szellemi tulajdon. A platform elismeri és tiszteletben tartja az alkotók jogait, melyek biztosítása blockchain technológia segítségével történik.

>Creative Room European Alliance

A projekt Franciaországból indult, a Creative Room European Alliance konzorcium feladata, hogy a Panodyssey-t Európa más részein is megismerjék. Az együttműködésben 9 szervezet vesz részt 5 országból.

A projekt a Kreatív Európa program, azon belül a Creative Innovation Lab keretében valósul meg.

Projekt
menedzser

Petrányi Barna

Projekt időszak

2022 - 2024

Partnerek

Panodyssey (F)
Agencia Efe (PT)
Bsc Sme (BG)
Cap Digital (F)
Ceipes (IT)
Venetian Cluster (IT)
Voxeurop (F)
Worldcrunch (F)