310494413 637840894467866 3953526716327776051 N

CREA Panodyssey

A projekt weboldala

A Panodyssey projekt fő célkitűzése egy közösségi oldal létrehozása, melyen a felhasználóknak lehetősége van saját írásaik közvetlen megosztására és akár monetizálására.

A közösségi média megjelenése gyökeresen változtatta meg a művészek és közönség kapcsolatát. A művészek közvetlen eléréssel rendelkeznek, könnyedén juttatják el műveiket közönségükhöz, mely az előnyök mellett komoly hátrányokat is hordoz magában, elég csak a szerzői joggal kapcsolatos problémákra gondolni. Míg az audiovizuális szektorban folyamatosan újabb és újabb, a tartalommegosztást ösztönző platformok jelennek meg, a kreatív írás esetében eddig jóval kevesebb próbálkozás történt. A Panodyssey a fikciós és a nem-fikciós szövegek íróit egyaránt megcélozza, bárkinek teret ad saját szövegeinek publikálására, legyen szó hivatásos újságíróról, vagy amatőr novellaíróról. Amellett, hogy a felületen igyekszünk összekötni az írókat az olvasókkal, a felhasználók közös műveken is szabadon dolgozhatnak együtt, saját közösségeket alakíthatnak ki az érdeklődési köreik mentén.

A Panodyssey középpontjában az alkotók állnak, így kiemelt szerepet kapnak az olyan etikai kérdések mint a szellemi tulajdon. A platform elismeri és tiszteletben tartja az alkotók jogait, melyek biztosítása blockchain technológia segítségével történik.

>Creative Room European Alliance

A projekt Franciaországból indult, a Creative Room European Alliance konzorcium feladata, hogy a Panodyssey-t Európa más részein is megismerjék. Az együttműködésben 9 szervezet vesz részt 5 országból.

A projekt a Kreatív Európa program, azon belül a Creative Innovation Lab keretében valósul meg.

Projekt
menedzser

Hüttl Trudi

Partnerek

Panodyssey (F)

Agencia Efe (PT)

Bsc Sme (BG)

Cap Digital (F)

Ceipes (IT)

Venetian Cluster (IT)

Voxeurop (F)

Worldcrunch (F)