1678790493650 (1)

Jelentkezés – Academy for Actors of Civil Change focusing on Artivism 2023

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. május 1.

Szociális vagy oktatási területen dolgozol?
Hátrányos helyzetű közösségekkel foglalkozol?
Szeretnél új technikákat tanulni nemzetközi szakértőktől, hogy fejleszd különböző készségeidet?

Az Academy for Actors of Civil Change focusin on Artivism egy 14 napos nemzetközi képzés, amelynek célja az ifjúságnevelés, a szociális és kreatív gyakorlatok területén dolgozó szakemberek készségeinek fejlesztése.
A program során a résztvevők betekintést nyerhetnek a szociálisan elkötelezett művészeti technikák egyedülálló ötvözetébe, amelyet a szakértők a szociálisan elkötelezett művészetek területén eltöltött évek gyakorlása és tanítása során fejlesztettek ki.

Az “artivism” a jelenlegi társadalmi, gazdasági és környezeti hatásokra reagál. Segít a résztvevőknek feldolgozni az ezzel kapcsolatos érzéseiket, gondolataikat és tapasztalataikat. A művészeteken keresztül az “artivism” eszközt ad az embereknek, hogy kifejezzék önmagukat, és aktív, tudatos résztvevői legyenek a változásoknak.

A képzés során a résztvevőknek lehetőségük lesz megismerni a hátrányos helyzetű csoportokkal dolgozó szakértők változatos művészeti és pedagógiai módszertanát a fenntarthatóságra fókuszálva. A program felépítése workshop-alapú, így a résztvevők nem csak elméletet tanulhatnak, hanem gyakorlati készségeket és technikákat is kipróbálhatnak.
Az Akadémia során lehetőséged lesz megismerni más lelkes és elhivatott szakembereket, ezáltal egy széleskörű, támogató szakmai hálózat részévé válhatsz.

A kéthetes program során a résztvevők:

– Megismerkedhetnek a bábszínházi formában működő színház világával, amely különösen kis terekben, akár nappaliban is előadható.
– Hogyan dolgozzanak művészi eszközökkel, és hogyan segítsenek a diszkriminációtól szenvedő nőknek és fiatal lányoknak.
– Hogyan lehet együttműködni közösségekkel, oktatási intézményekkel, a környezeti nevelés színházi eszközeinek felhasználásán keresztül.
– Hogyan lehet kultúrák és ágazatok közötti párbeszédet kezdeményezni a társadalomban, a fiatalok kreativitásának ösztönzése a művészeti oktatáson, a kulturális tartalom előállításán és a kultúra és az ifjúság területén a közpolitikák javításán keresztül.

A programra 2023 július 1-16. között kerül sor Budapesten, Magyarországon.

Az Academy angol nyelven fog megvalósulni.

Projetkvezető: Pro Progressione

Művészeti vezető: Uros Mladenovic

Projektpartnerek és általuk vezetett témakörök:

- A művészet és a kultúra hozzájárulása a társadalmi befogadáshoz - Dafa Színház (CZ)
- A művészet és a kultúra hozzájárulása a nemek közötti egyenlőséghez - Asociación Raíces de Coriander (ES)
- A művészet és a kultúra hozzájárulása a környezettudatossághoz - Gato Escaldadó Teatro (PT)

Finanszírozás: Erasmus+, Tempus Közalapítvány, Small Danube Project Fund

! Figyelem: csak Erasmus+ támogatható országok pályázatait fogadjuk el: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/programme-guide/part-a/eligible-countries

Ha további kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal: nemethne.molnar.anna@proprogressione.com.

VAGY

Csatlakozzon OPEN HOUSE eseményünkhöz április 28-án.

EZEN a linken lehet jelentkezni.