343065967 234503962590377 8199661977816837167 N

„Környezetvédelem, ökológiai átmenet, kulturális szektor, zöld közösségek” – Kovács Dezdemóna a LeCAKE-ről

Május 1. és 6. között a LeCAKE konzorcium (amely 8 vezető szakemberből és 16 fiatal nagykövetből áll) Olaszországban, ezen belül is Rietiben és Rocca Sinibaldában találkozott, hogy közösen dolgozzanak helyi stratégiai kulturális projekteken. Az egyik magyar résztvevő, Kovács Dezdemóna számol be az együtt töltött napokról.

“Az Olaszországban tartott műhely, munkaértekezlet és projekt-tervezési feladatok inspirációt nyújtottak nekem fiatal nagykövetként.

Kutatóként a szakmai közösség és a workshop az Európai Zöld Megállapodás és a kulturális szektor kapcsolatát felmérő kutatásomban történő elmélyülésemhez vezetett, mellyel az előző félévben foglalkoztam, a Pro Progressione és a LeCake nemzetközi projekt megbízásából.

Az eddigiekben többek között a nemzetközi környezetjogot és annak történeti hátterét, az Európai Unió klímavédelmi intézkedéseit és azok tagállami vonatkozásait, valamint a művészet és művészek környezetvédelemhez történő lehetséges hozzájárulását és a filmes szektor ökológiai lábnyomát, illetve a zöld színházak lehetőségét is felmértem, tanulmányoztam. Interjús helyzetben is neves és a környezetvédelem terén aktív művészekkel volt szerencsém a fenti témaköröket feldolgozni.

A kutatást követő és azt bemutató online angol nyelvű webinárok és workshopok moderálása és tervezése kihívást jelentett és szórakoztató tanulási lehetőség is volt egyszerre.

Köszönöm a támogatást a szuper projekt vezetőmnek, a Pro Progressione-nak és a LeCake csapatának. Sokat fejlődtem. Hálás vagyok amiért a Romaversitas közössége felhívta a figyelmem erre az álláslehetőségre!

Köszönöm! Nem bántam meg, hogy pályáztam!”