45

Minden fénykép egy történet – Kepler-452: Album // Sajtóanyag

Szeptember 14-én mutatkozik be a Bethlen Színházban az olasz Kepler-452 ’Album’ című előadása. A darab, amely a társulat egyéves olaszországi és magyarországi kutatói és alkotói munkájának eredménye, családi történeteken keresztül foglalkozik az emlékezet és felejtés kapcsolatával. Az előadás két alkalommal, 18:00-tól és 20:30-tól látható majd.

Egy fényképalbum egy időgép: minden fénykép egy történet, minden történet egy ablak egy másik helyre – önmagunkhoz a múltból, szeretteinkhez, a helyekre, ahol éltünk. Egy albumot lapozgatni azt jelenti, hogy elmerülünk a tudatalattinkban, a múltbeli életünkben és pillanatainkban.

Emlékezet és felejtés – ezek azok a kulcsszavak, amelyek a Kepler-452 ‘Album’-át motiválták, egy olyan előadást, amely találkozik az emlékezettel és annak elhalványulásával.

Az ’Album’-ot megalkotó Kepler-452 színházi társulat 2015-ben Bolognában született Nicola Borghesi (író, rendező és színész), Enrico Baraldi (író és rendező) és Paola Aiello (író és színésznő) találkozásából. A Kepler célja a megalakulása óta: kinyitni a színházak ajtaját, kilépni annak keretei közül és a színházak lencséjén keresztül figyelni, mi történik a nagyvilágban, majd színpadra vinni a nem színházi emberek életét és történeteit.

Az előadás – amely olasz nyelven, angol felirattal látható – egy egyéves kutatói és alkotói munka eredménye, amely az Európai Unió által támogatott Stronger Peripheries: a Southern Coalition projekt keretein belül valósult meg, a Pergine Spettacolo Aperto, a L’Arboreto Teatro Dimora és a ProProgressione koprodukciójában, Riccardo Tabilio közreműködésével.

Technikai koncepció: Andrea Bovaia
Koordináció Roberta Gabriele

Jegyár: 2500 Ft

Jegyvásárlás: https://bethlenszinhaz.jegyx1.hu/eloadas/2610/kepler-452-album

A Kepler-452 weboldalának címe: https://kepler452.it/

Fotók (credit: Stronger Peripheries):

bit.ly/45U9jqq

A teljes sajtóanyag itt érhető el:
Stronger_Peripheries_Kepler452_Album_sajtoanyag

További információk az előadásról:

Kókai-Nagy Tímea
kommunikációs menedzser
Pro Progressione
kokai.nagy.timea@proprogressione.com