Holtvagany 2

Holtvágány – Villamosszínház

A 3. Dunapest Fesztivál keretei között 2018 szeptemberében a Pro Progressione egy különleges színházi programmal készült. A Holtvágány egy izgalmas, rendhagyó színházi előadás, mely a 2-es villamos vonalán, a mozgó járművön született meg – egy estére színpaddá változtattuk a villamost. A közönség a jármű székein foglalt helyet és Európa egyik legszebb villamosvonalán élvezhette a helyenként interaktív előadást. A szereplők maguk is utasok voltak.

A tömegközlekedés a Budapesti élet elengedhetetlen velejárója. Az utazók előre elfogadott intim közelségbe kerülnek egymással, ami sok esetben interakcióra készteti őket, korra, nemre, társadalmi státuszra, kulturális beállítottságra tekintet nélkül. A „Holtvágány” egy izgalmas, rendhagyó színházi előadás, mely a 2-es villamos vonalán, a mozgó járművön született meg. A Fővárosi Vezetés és a BKV támogatásával egy estére színpaddá változtattuk a villamost. A megállók közt jelenetek játszódtak, a szereplők – akik maguk is utasok voltak – fel-le szálltak a megállókban. miközben egy szerelmi háromszög drámája bontakozott ki.

Számos színházi lehetőséget rejt magában a vonal 12 megállója melyet a nézők oda-vissza tettnek meg.
A drámát két jelentős irodalmi szereplő írta, Totth Benedek és Molnár T. Eszter. Az elhangzó művek és jelenetek kifejezetten erre az alkalomra készültek. Az előadás rendezője és művészeti vezetője Ördög Tamás, a fiatal színész-rendező és a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője volt, aki számos tapasztalattal rendelkezett már térspecifikus színházi programok rendezésében.

***

Rendező: Ördög Tamás
Írta: Totth Benedek és Molnár T. Eszter
Főbb szerepekben: Rába Roland · Láng Annamária · Schmied Zoltán · Cuhorka Emese

Projekt
menedzser

Péter Benjámin

Projekt időszak

2018

Partnerek

Dunapest Fesztivál (HU)
Kultúrkombinát (HU)
BKK (HU)
BKV (HU)
Dollár Papa Gyermekei (HU)