Faust

FMG – Faust.Mephisto.Grete avagy Faust 1 & 2

A Faust a német irodalom esszenciája, amit már számtalanszor interpretáltak, mégis szinte lehetetlen elképzelni, hogy távol maradjon a színházi színpadoktól, de ugyanúgy szerves részét alkotja az iskolai irodalomóráknak is. Faust az örökké kereső egyén, aki sötét erőket alkalmaz annak érdekében, hogy elérjen az emberi létezés megértésének egy magasabb fokára, egyességet köt Mefisztóval, az ördöggel, aki örök fiatalságot és Grete szívét ígéri neki lelkéért cserébe.

A Pathos München München legfontosabb független színháza és alkotóműhelye. A 2017-ben kezdődött együttműködés eredményeképpen 2018 februárjában került bemutatásra a Faust 1&2 című koprodukciónk, melyben hazai részről Móga Piroska és Czakó Máté szerepeltek előadóként és vettek részt az alkotói folyamatban. A darab 2018-ban több előadást élt meg Münchenben, majd a CAFé Budapest keretein belül bemutatkozott Magyarországon is.

A projekt lehetőséget adott arra, hogy két fiatal hazai alkotó is kipróbálhassa magát nemzetközi közegben és új munkamódszerekkel, alkotási folyamatokkal találkozhassanak. A darab kritikai fogadtatása kitűnő volt, Németország egyik legjelentősebb lapja, a Süddeutsche Zeitung nyomtatott kiadásában is hosszasan foglalkozott mind a darabbal, mind pedig azzal, hogy a résztvevő hazai művészeket méltassa.

Projekt
menedzser

Petrányi Barna

Projekt időszak

2017-2018

Partnerek

Collegium Hungaricum Berlin (HU)
Pathos München (DE)