05

Projektasszisztenst keresünk a KÖRNYEZETVÉDELEM és a MŰVÉSZETEK határán mozgó projektjeinkhez!

– Érdekel a művészet és a környezetvédelem kapcsolata?
– Művészetekkel és fenntarthatósági kérdésekkel is szívesen foglalkozol, de szakmai karrieredben nem tudsz, és nem is akarsz választani a két terület között?
– Hiszel benne, hogy a művészeknek nagyobb hatása lehet a környezet és a társadalom harmonikus kapcsolatára, mint amekkora szerepük most van?

Ha ezekre a kérdésekre gondolkodás nélkül IGEN a válaszod, közöttünk a helyed!

A Pro Progressione Green pillérének projektmenedzserei ASSZISZTENS munkatársat keresnek nemzetközi, a KÖRNYEZETVÉDELEM és a MŰVÉSZETEK határán mozgó projektek asszisztensi feladatainak ellátására

A pozíció rugalmas munkavégzéssel, félállásban történik. Tervezett munkakezdés 2023 március 06.

A Pro Progressione egy magyar művészeti szervezet, amely hazai és nemzetközi kulturális együttműködések révén köti össze a különböző művészeti ágakat és képviselőiket. Ezen kapcsolatokból született számtalan kreatív ötlet mentén amatőr és profi művészek, a kulturális szféra szereplői és más – nem művészeti – területek szakértői találkoznak és kezdenek el együtt gondolkozni, hogy a sokszínű projektek keretein belül új és formabontó válaszokat adjanak korunk kérdéseire.

A PP Green az elmúlt időszak stratégiai tervezésének eredménye, amely során a Pro Progressione elkötelezte magát, hogy a régióban vezető szereplő legyen a művészetek és a környezetvédelem, környezettudatosság kapcsolatának erősítésében. Annak érdekében, hogy a művészet szerepvállalását elősegítsük a fenntarthatóság elérésében, hálózatot építünk ki a környezetvédelem iránt elkötelezett művészekből, innovatív tudással és eszközökkel látjuk el őket a klímaváltozást illetően, és elősegítjük a politikai döntéshozók, valamint a kreatív és a környezetvédelmi ágazatok közötti együttműködést.

Ezek lesznek a feladataid:

 • A PP Green pillér projektmenedzsereinek segítése asszisztensként a már futó, elsősorban nemzetközi környezetvédelmi programjaink feladatainak ellátásában,
 • nemzetközi és hazai kapcsolatrendszer építése, ápolása, részvétel nemzetközi találkozókon,
 • új projektek előkészítése, pályázatírás,
 • a Pro Progressione és társszervezetei közös környezetvédelmi irányelveinek kezelése

Amit mi kínálunk:

 • tapasztalatszerzés nemzetközi projektek (Erasmus+, Creative Europe) tervezésében és lebonyolításában,
 • munkavégzés nemzetközi környezetben,
 • dinamikus, fiatal csapattal való együttműködés,
 • nonprofit szektorban kiemelkedő, versenyképes alapbérezés és teljesítményalapú kiegészítés,
 • rugalmas, irodai (Budapest) és otthoni munkavégzés vegyesen

Amit tőled várunk:

 • biztos angol nyelvtudás (írásban és szóban egyaránt),
 • dinamikus, gyors, önálló, pontos, megbízható munkavégzés,
 • jó íráskészség,
 • Microsoft Office magabiztos felhasználói szintű ismerete,
 • felsőfokú végzettség,
 • erős művészeti, kulturális és szociális érdeklődés,
 • szakmai tapasztalat valamelyik releváns területen (környezetvédelem, művészetek, projektmenedzsment, nemzetközi programok)

Előnyt jelent:

 • releváns felsőfokú végzettség (pl. művészeti, kulturális menedzsment, környezetvédelem stb.),
 • hazai és nemzetközi források ismerete (Kreatív Európa, Erasmus+, etc.)
 • egyéb nyelvismeret,
 • jogosítvány.

A pozícióhoz kapcsolódó, már futó és most induló projektjeink:

Green E.th.I.Cs – Négyéves, 16 partneres program, amelyben partnerek vagyunk. A projekt célja, hogy közösségi kulturális, színházi kezdeményezéseken keresztül növelje a lakosság környezeti tudatosságát és erősítse proaktivitásukat

eARTh – Kétéves, három partneres program, amelyben a partnerség részeként ismert európai irodalmi műveket dolgozunk fel a globális ökoszisztéma, az antropocén fényében.

Future Repair Machine: A future.repair.machine nemzetközi együttműködés a javítás mint fenntartható és innovatív eszköz fogalmát vizsgálja öt európai város kulturális és társadalmi környezetében: Grazban, Eindhovenben, Budapesten, Berlinben és Münchenben.

CLICA: A CLICA a művészeti aktivizmust használja fel az ifjúság éghajlatváltozással kapcsolatos elkötelezettségének előmozdítására és a hátrányos helyzetű fiatalok hangjának növelésére az EU éghajlat-politikájában.

The Big Green: Zászlóshajó projektünkkel, a The Big Green-nel, egy nagyszabású ernyő-szervezet alá vonjunk a kreatív és környezetvédelmi szektorok kiemelkedő alakjait, és innovatív módszereket alakítunk ki a művészet felhasználására a fenntarthatóság ügyében.

LeCAKE: A francia La Transplanisphère vezetésével, a Le Cake projekt kutatásalapú művészeti alktásokat hoz létre a fenntarthatóság és az ehhez kapcsolódó nemzetközi egyezmények (European Grean Deal, Paris Agreement, etc.) témájában.

 

Jelentkezés határideje: 2023 február 17.

Jelentkezés módja:  fényképes, angol nyelvű szakmai önéletrajzzal és angolnyelvű motivációs levéllel (max. 400 szó) az alábbi linken:

https://forms.gle/S5KZAStBNymQt7CFA

További információ a pozícióval kapcsolatban: Wende Rebeka – wende.rebeka@proprogressione.com