Olympus Digital Camera

Közösségi részvétellel újul meg a Bethlen Téri Színház

Február 23-án 15 órától került sor a Bethlen Téri Színházban annak a műhelysorozatnak az első eseményére, amely a színház teljes megújítását célzó 4 éves nemzetközi, LIFEBauhausingEurope elnevezésű projektnek az első állomását jelentette.

A Bethlen Téri Színház egy négy ország együttműködésével megvalósuló nemzetközi projekt, a LIFEBauhausingEurope projekt keretében készül megújulni azért, hogy a jövőben hatékonyabban, környezetbarátabb módon működjön, és a környék életében is nagyobb szerepet játsszon. A fejlesztés során fontos szerepet kapnak azok a színházhoz és közvetlen környezetéhez kötődő önkéntesek, akik szívesen megismernék az intézmény működését, és közösen gondolkoznának annak a környék és a közösség számára kiaknázható lehetőségeiről.

Ezek az érdeklődők közvetlenül, egy február-március során megvalósuló, 3 alkalmas műhely keretében dolgozhatnak együtt helyi szervezetekkel és szakemberekkel. A műhelyek célja, hogy szempontokat fogalmazzanak meg a színház felújításáról szóló építészeti ötletpályázat felhívásához. A műhelysorozat első alkalmára február 23-án 15 órától került sor a Bethlen Téri Színházban, amikor Szücs Balázs, Erzsébetváros Önkormányzata alpolgármesterének köszöntője után, a projekten dolgozó partnerek (az önkormányzaton túl a Pro Progressione és a műhelyt koordináló KÖME – Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete) a szélesebb közönség számára is bepillantást engedtek a közös munkába.

A négyéves projekt része a színház környezetének zöldítése, és a közösség számára is elérhetőbb terek létrehozása. A projekt magyarországi partnerei Erzsébetváros Önkormányzata és a Pro Progressione.

A színház megújulása mögött álló LIFEBauhausingEurope célja, hogy a New European Bauhaus elveit követve 5 különböző európai városrészben elindítson egy átalakulási folyamatot, és bebizonyítsa, hogy ez a megközelítés bármilyen terület átalakítására alkalmas, függetlenül annak méretétől, vidéki vagy városi jellegétől, a városi kihívásoktól vagy az átélt degradációs folyamatoktól. Ez a városi átalakulás a fenntarthatóbb, a lakosok által közösen irányított területek létrehozására törekszik.

A projekt megvalósulásának részletei folyamatosan követhetőek lesznek majd a www.erzsebetvaros.hu és a https://proprogressione.com/projekt/life-bauhausing-europe/ oldalon.

A teljes sajtóanyag itt érhető el.

A LIFEBauhausingEurope projekt az Európai Unió LIFE programjának társfinanszírozásával valósul meg. A dokumentum tartalmáért kizárólag a BauhausingEurope projekt felelős, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.