@cademy Visual Cover Pic

Online @cademy konferencia

A Pro Progressione évek óta népszerű, a szociális, művészeti és nevelési területeket összekapcsoló projektje, az Academy for Actors of Civil Change egy online konferenciával egészült ki 2020. október 2-án.

A konferencia teljes videóanyaga itt elérhető: https://vimeo.com/channels/1639736

Az @cademy problémaorientáltan reflektált a járványhelyzetre: a résztvevők 8 nemzetközi szinten elismert szakember angol nyelvű előadásán keresztül vizsgálták, milyen kihívásokat jelent, ha a szociális munka és az előadóművészet a digitális térben kapcsolódik össze.

Az ‘Academy for Actors of Civil Change’ projekt eredeti célja, hogy a szociális területen működő szakemberek, pedagógusok, művészek és szociális munkások eszköztára folyamatosan bővüljön annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal végzett munkájuk hatékony és eredményes legyen. Az oktatási program a pedagógia eszközeit különféle előadóművészetek módszereivel ötvözi, így egy újfajta, innovatív réteget ad a szociális munka eszköztárához.

2020-ban a szociális területen működő szakemberek és művészek a világ minden táján új helyzetbe kerültek, és jelenleg is a kiszámíthatatlanság határozza meg a működésüket. Sokan még mindig azzal küzdenek, hogy alkalmazkodjanak az új helyzethez, de vannak köztük olyanok is, akik már biztosabb körülmények között tudják tervezni jövőjüket. Mi határozza meg a sikeres alkalmazkodást? Milyen tanulságok vonhatók le az elmúlt hónapokból, milyen jó gyakorlatokat érdemes elsajátítanunk? Hogyan lehet a szociális művészeti gyakorlatot úgy alakítani, hogy az alkalmazkodni tudjon a digitális korszak kihívásaihoz? Ezekre a kérdésekre keresték a választ résztvevők és előadók az online konferencián, amelynek általános célja az volt, hogy bebizonyítsa, fizikai érintkezés nélkül is aktívak maradhatunk és tovább fejlődhetünk közösségi gyakorlatunkban és készségeinkben.

A szervezők az @cademy megrendezésével szeretnék elérni, hogy a résztvevők a válságból származó közös tapasztalatokat a COVID-19 utáni világban is alkalmazni tudják. A szakemberek nemcsak előadásukkal, de visszajelzésekkel, ötletekkel és tanácsokkal is segítik majd a résztvevőket, akik így a tanultakat könnyebben tudják alkalmazni mindennapi munkájuk során.

Moderátor: Hajdú Fanny drámapedagógus, az Academy projekt művészeti vezetője.

Előadók:

  1. Boris Dymny (FR) – színész, a DMT Cie alapítója
  2. Ivana Volf (SRB) – ifjúsági munkás, a SEEYN Learning House tartalommenedzsere
  3. Kateřina Žarnikov (CZ) – drámapedagógus, az IDEA tagja
  4. Tiago Prata (SWE) – kulturális menedzser, producer
  5. Ebru Gokdag (TR) – egyetemi professzor, az Elnyomottak Színháza szakértője
  6. Jorge Crecis (ES) – koreográfus, a Towards Vivencia alapító igazgatója
  7. Mauro Cecili (IT) – a digitális technológiák szakértője, a ‘This is not Theatre’ projekt megálmodója
  8. Bayer Árpád (HU) – történész, játéktervező

Támogatók: Erasmus+, MitOst

Projekt
menedzser

Gordos Katalin

Projekt időszak

2020. október

Partnerek

Anadolu University (TR)
Asociación Raíces de Coriander (ES)
Studio Skit (PL)
Kulturanova (RS)
Sineglossa (IT)
Záhrada (SK)
Di Mini Teatro (FR)