Academy For Social Change 2

Nyári Akadémia ’17

Az EXCEPT projekt folytatásaként indult Nyári Akadémia a hátrányos helyzetű, kevésbé központi területeken élő gyermekek oktatását tűzte ki céljául. Alapvető kiindulási pontja, hogy a színpad és az előadóművészetek kivételesen hatékony eszköznek bizonyulnak a közösségépítésben – csapatunk a művészetek és a kultúra révén kísérelt meg új utakat találni a hátrányos helyzetű fiatalokkal való együttműködésre.

A program során négy különböző országból érkező ifjúsági munkások tapasztalatcseréje valósult meg, melynek célja az volt, hogy elősegítse a társadalmi integrációt és az egyenrangú kortárs tanulást. Az ifjúsági csere olyan többnyelvű és multikulturális környezetben valósult meg, ami fontos tapasztalatot jelentett a fiatalok számára.

Programunk során nem csupán a fiatalokat hoztuk össze, hanem újfajta szempontokat és eszközöket is adtunk számukra a projekt során megjelenő különböző típusú pedagógiai, pszichológiai, szociológiai és művészi megközelítésekkel. Interaktív és résztvevői tevékenységünk összhangban állt egy alkotási folyamattal, melynek lezárásaként a résztvevők egy minifesztivál keretében mutatkoztak be.

Projekt
menedzser

Balogh Kata, Szőke Tímea

Projekt időszak

2017 július

Partnerek

Anadolu University (TR)
Asociación Raíces de Coriander (ES)
Association „stefanoperocco” (FR)
FysioArt (CZ)
Ponte tra Culture (IT)
Studio Skit (PL)
Udruzenje gradana ‘Kosnica’ (RS)
UtcaSZAK (HU)