281552142 5548754441803850 3953507531637551647 N

A mi terünk / Our Space

Tavaly már találkoztunk, idén visszatérünk, hogy közösségi és kulturális programokkal újra felfedezzük szeretett Rákóczi terünk és Bacsó Béla utcánk.

Az A mi terünk / Our Space a Pro Progressione, a Józsefvárosi Önkormányzat, a JKN és a Rév8 projektje – a Csiga Café közreműködésével –, ami a köztereinkben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet: egy olyan ingyenes kulturális és közösségi rendezvény, amely lehetőséget ad a Rákóczi tér és a Bacsó Béla utca újrafelfedezésére, közelebb hozza az embereket az urbánus terekhez, és magához a városhoz. Egy találkozási pont egymással és a kultúrával.

Ezen alkalommal olyan programokat hívunk meg, melyek egyszerre szólítják meg a fiatalabbakat és idősebbeket, a családosokat, a lazítani, mozogni, vagy csak hallgatni/nézni vágyókat.

A részletes program:

14:00-18:00 Versposta, kérdőívezés, szabadtéri játékok

14:30-15:30 Óriásbuborékok a Rákóczin

15:00-15:30 Szabó István bűvészműsor

15:00-17:00 Elsősegély az érdeklődőknek

15:00-19:00 Ignác, a nyúl társasjáték parti

16:00 Milyen lesz a csőszház a Déri Miksa utcában?
A Déri Miksa utca párhuzamos a Bacsó Béla utcával, és idén nyáron megújul, ami azt jelenti, hogy felújítják a játszóteret, fákat ültetnek és rengeteg új funkció is helyet kap az utcában. A tervek a lakók bevonásával születtek, akik szerettek volna egy csőszházat is az új sétányra. Az épület pedig nem akármilyen lesz, hiszen újrahasznosított kupakokból készül majd a burkolata. Mindenkit sok szeretettel várunk akit érdekel az úrjahasznosítás vagy a csőszház, vagy akár mindkettől. Ki lehet próbálni élőben, hogyan lehet műanyag kupakokat préselni, és aki eljön mindent megtudhat a műanyag újrahasznosítás módjairól.

16:00-16:45 Csókolom, átmehetek játszani? ft. Kilián Gusztáv koncert

16:45-17:30 Táncház

17:30-18:15 Legapróbb Csellista élőzenés bábelőadás

17:30-19:00 bOdyssey projekt színházi kalandjáték

19:00-20:00 Humán Interfész koncert

20:00-21:00 (nem)kocsmakvíz

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Az egyes eseményeken való részvétel mindenki számára ingyenes.

 

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, és a New European Bauhaus partnerségével valósul meg.

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül. A résztvevő a rendezvényen való részvételével hozzájárulását adja a megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevezhető meg.

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezvény befogadóképessége maximum 800 fő.

Arculat: Salgó Viktória

A mi terünk / Our Space Facebook esemény

The Festival Banner

A rendezvényünk a nemzetközi 𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐚𝐮𝐡𝐚𝐮𝐬 Fesztiválhoz kapcsolódóan valósul meg.
A New European Bauhaus (NEB) kezdeményezés célja egy élhető, inkluzív, minőségi élményekre és esztétikai alapelvekre alapozott, mindenki számára megfizethető, fenntartható, körkörös gazdaságra épülő európai életforma közös megteremtése. Fókuszában az élhető környezet megteremtése áll. A kezdeményezés a European Green Deal leképezése a társadalom számára, amely hidat képez a művészet, a kultúra, valamint a tudomány, a technológia között, továbbá a különböző generációk összekapcsolását és az össztársadalmi mobilizáció fejlesztését célozza.
Az esemény és a NEM kezdeményezés összekapcsolásával célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, élhetőbb városi tereket nem csak óriás beruházásokkal, hanem a közösség összefogásának erejével, kreativitásával és kis költségvetéssel is létre lehet hozni.

A New European Bauhausról bővebben itt olvashattok: https://europa.eu/new-european-bauhaus/about/about-initiative_en