Beyond Fronta

Beyond Front@: Bridging Periphery

A Beyond Front projekt (2023-2026) a Kreatív Európa Kultúra Program társfinanszírozásával megvalósuló együttműködés. A projekt küldetése a közép-európai régió kortárs táncéletének erősítése, valamint a táncszínészek – művészek, menedzserek, fesztiválok és intézmények összekapcsolása és támogatása. A projekt három fő célkitűzéssel rendelkezik: együttműködési stratégiák kidolgozása, kapacitásépítés és fenntartható kulturális produkciók létrehozása a régióban. A projekt hangsúlyt fektet a képzések, nagyobb szinergiák támogatására, továbbá a regionális táncélet láthatóvá tételére.

A kortárs tánc jelenléte a közép-európai régióban nem elégséges. Láthatósága alacsony, csak korlátozott közönséget ér el, ezért társadalmi hatása marginális, ugyanakkor jelentős küldetése van. Ezért fontos egy releváns eszköztár, valamint könnyen elérhető források kidolgozása, amelyek támogatják a kortárstánc területén tevékenykedőket. A művészeti forma fenntarthatóságának biztosítása érdekében a művészeknek nem csak koncepcióban vagy formában, hanem piacokon és országhatárokon át kell feszegetniük a határokat.

Az új Beyond Front@ projekt a korábbi eredményekre és gyakorlatokra építve a közép-európai országok táncszereplőinek periférikus helyzetére fókuszál, szélesebb partnerkörrel. A hároméves projekt 6 partnerországot (Svédország, Lengyelország, Románia, Horvátország, Szlovénia, Magyarország) fog össze. Valamennyi partner elkötelezte magát a kortárs táncprodukció helyi fejlesztésének előmozdítása mellett, és mindannyian arra törekednek, hogy a közös együttműködés növelésével legyőzzék a sajátos környezetükben felmerülő akadályokat.

partnerek

Eu Logo

Projekt
menedzser

Petrányi Barna

Projekt időszak

2023 - 2026

Partnerek

Central Europe Dance Theatre (HU)
Hrvatski institut za pokret i ples (HR)
Stowarzyszenie Krakowski Teatr Tanca (PL)
Asociatia Culturala si de Tineret Moira (RO)
Bunker, zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev (SI)
Vitlycke – Centre For Performing Arts Ekonomisk Förening (SE)