Beyond Fronta

Beyond Front@: Bridging Periphery

A Kreatív Európa Program keretében támogatott Beyond Front@: Bridging Periphery (2023-2026) projekt célja a kortárstánc-élet megerősítése a közép-európai régióban: táncművészek, menedzserek, fesztiválok és intézmények összekapcsolása és támogatása révén. A projekt három fő célkitűzése a szakmai kapacitásbővítésen túl, hogy együttműködési stratégiákat dolgozzon ki és fenntartható kulturális előadásokat hozzon létre a régióban. A projekt kiemelt hangsúlyt fektet az oktatásra, a szinergiák támogatására, továbbá a regionális táncélet be-és megmutatkozására.

A kortárs tánc regionális jelenléte válságos: nem számottevő, rétegközönséget tud csak megszólítani, így társadalmi hatása – jelentős küldetésének dacára – marginális. Ezért is fontos egy releváns eszköztár megalkotása, valamint a könnyen elérhető források biztosítása, amelyek támogatják a kortárs tánc területén alkotókat. A művészeti forma fenntarthatóságának biztosítása érdekében a művészeknek nemcsak a művészeti koncepciókban, illetve a választott formanyelvekben kell feszegetniük a határokat, hanem határokon átívelően: új közönség és „piac” megtalálásban is.

A megújult Beyond Front@ projekt – a korábbi eredményekre és gyakorlatokra építve – a közép-európai országok táncművészeti szereplőinek perifériára szorult helyzetére fókuszál, kibővült partnerkörrel. A hároméves projekt 6 partnerországot (Svédország, Lengyelország, Románia, Horvátország, Szlovénia, Magyarország) fog össze. Valamennyi partner elkötelezte magát a kortárs tánc lokális szerepének erősítése mellett, valamint, hogy az együttműködés erejével, közösen: győzzék le a felmerülő akadályokat.

partnerek

Hu Az Európai Unió Társfinanszírozásával Pos